Iako se Finska čini kao daleka zemlja koja nema nikakve veze s Hrvatskom posebno kada je riječ o modi, iznenadit ćete se kada vam otkrijemo kako su domaći dizajneri u ovoj zemlji i više nego popularni

Kada je Nikolina Smaling odlučila u Helsinkiju tvoriti butik hrvatskog dizajna nije niti slutila koliko će naši proizvodi postati popularni.

Ova hrvatica s prebivalištem u Finskoj obožava hrvatske modne dizajnere, pa je svoju ljubav prenijela i na autohtone Fince.

Posao se pokazao kako vrlo uspješan, pa je u samo mjesec dana mali prostor u dizajnerskoj četvrti seli se na glavnu ulicu u Helsinkiju gdje će se u trgovini na dva kata nuditi desetci domaćih brandova.

Dizajner Tomislav Zidar svojim je originalnim nakitom oduševio Fince, a njegovi lančići s privjeskom robotića postali su pravi hit i mogu se vidjeti po cijelom gradu.

I Andreja Bistričić je odlučila svoju avangardnu kolekciju kojom je oduševila na ovogodišnjem Cro A Porteru predstaviti Finskoj publici.

Već na samoj promociji neki su njezini modni komadi već pronašli svoje vlasnike, a Andrejina modna kolekcija je dobila epitete vesela, originalna i otkačena.

>> Top 5 komada odjeće s domaćim potpisom

>> Pogledajte najskuplji nakit u Hrvatskoj

Čini se kako su pred Hrvatskim modnim dizajnerima uistinu neka bolja vremena, a sudeći po velikom interesu ljubitelja modnih krpica ovo je tek početak. Držimo im fige.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju