Dugoočekivano ljeto je stiglo, a s njim i dobro raspoloženje, dobar provod i najnoviji beauty-trendovi. Poslušajte savjete najpoznatijih svjetskih stručnjaka i ogrnite se u vruće ljetne trendove od glave do pete

 

ŠMINKA
Trend: Šminka bi trebala biti čim prirodnija. Minimalno sjenila, nježna smeđa ili siva crta tušem ili olovkom na kapku i maskara koja će produljiti trepavice. Za usne je preporuka neutralni ruž boje mesa te sjajilo u nježno ružičastom tonu ili pak intenzivno ružičasti ili crveni ruž za večernji look.

Preporuka: Šminkom naglasite samo jedan segment lica, dakle ili usne ili oči. Izbjegavajte mat pudere u kamenu i teške tekuće pudere. Ako ne volite boje, radije igrajte na sigurno sa zemljanim tonovima poput smeđe, oker, boje cigle i maslinasto zelene.

Prije nanošenja sjajila papirnatom maramicom pokupite višak ruža nježnim tapkanjem po usnama. Za pravi ljetni look na lice i dekolte debelim kistom nanesite bronzer sa sjajnim česticama.

KOSA
Trend: Ovo ljeto zablistajte uz razbarušenu grubo isfeniranu frizuru s prirodnim osunčanim pramenovima i blagim 'mokrim' lookom za plažu ili zalizanim konjskim repom.

Preporuka: Želite li postići  prirodni look zaboravite na peglu za kosu. Opranu kosu obrišite ručnikom, zavežite u punđu i ostavite da se tako sama osuši. Sve što trebate učiniti jest prstima razbarušiti kosu i dodati malo pjene ili gela po želji.

 

MANIKURA
Trend: Trendovi za ovo ljeto su prirodni, nešto kraći nokti s diskretnim ukrasima. Crveni ili ružičasti lak iznimka su jer njime itekako možete osvježiti ljetni look.

Preporuka: Gel na noktima kako na rukama tako i na nogama znatno će produljiti vijek trajanja vaših noktiju, ali i laka. Budite maštoviti, ali nemojte pretjerivati s ukrasima.

TEN
Trend: Retro preplanuli brončani ten koji je bio najpopularniji sedamdesetih godina ponovno se vratio. No za razliku od sedamdesetih, danas sunčanje nije preporučljivo, posebno bez visokog zaštitnog faktora.

Preporuka: Danas postoje brojni preparati za samotamnjenje koji ne ostavljaju ružne narančaste mrlje te ne izgledaju umjetno.

Volite li ipak prirodno, isprobajte recept za umjetni ten iz vaše kuhinje:

Zakuhajte tri četvrtine šalice vode, dodajte 3 ili 4 vrećice crnog čaja te ostavite da odstoji desetak minuta. Četvrtinu šalice uspite u mikser i dodajte četvrtinu šalice sezamova ulja i još toliko lanenog ulja.

Polako izmiješajte i dodajti ostatak čaja. Mješavinu ulijte u bočicu s raspršivačem i raspršite po cijelom tijelu. Pričekajte da se osuši i vaš preplanuli ten spreman je za pokazivanje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju