Modni kreator Jean-Paul Gaultier napušta umjetničko vodstvo ženskog pret-a-portera u modnoj kući Hermes nakon sedam godina suradnje jer se želi koncentrirati na nove projekte

Od jeseni/zime 2011. Jean Paul Gaultiera zamijenit će Christophe Lemaire. Posljednja kolekcija s potpisom Gaultiera za Hermes bit će za proljeće/ljeto 2011., a predstaviti će je u listopadu 2010.

'Nakon sedam godina plodne suradnje, Hermes i Jean-Paul Gaultier, umjetnički direktor ženskog pret-a-portera, odlučili su okončati suradnju jer se Jean Paul Gaultier želi usredotočiti na vlastite projekte', priopćeno je iz Hermesa.

Modno ime Hermes  odalo je priznanje modnom kreatoru za njegov znatan kreativni doprinos tijekom proteklih sedam godina.

>> VIDEO: Revija Jean Paul Gaultiera prvi puta u Moskvi

>> Je li Gaultier doista uvrijedio žene?

>> Kylie ukrala Madonnin grudnjak s potpisom JPG-a

Hermes je 1999. godine kupio 35 posto kompanije Jean Paul Gaultiera što je dizajneru omogućilo proboj na tržište u Aziji, a 2004. je napravio prvu žensku kolekciju za Hermes.

Među njegovim najdražim klijenticama su Madonna za koju je 1990. napravio šiljasti grudnjak kojeg je pjevačica proslavila na turneji 'Blond Ambition' , Nicole Kidman, Marion Cotillard i Catherine Deneuve.

(Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju