Ispadanje kose čest je problem muškaraca i žena svih dobi. Znanost je otkrila izvor rasta nove kose* istraživanjem matičnih stanica.

Ispadanje kose – problem brojnih muškaraca i žena Stručnjaci poznaju više od 30 različitih vrsta ćelavosti koju nazivamo i alopecijom. Najčešća je tzv. muška ćelavost koja pogađa do 50 % muškaraca do 50. godine starosti. Stručnjaci navode da je normalno da nam dnevno ispadne od 50 do 100 vlasi, a odstupanja već mogu značiti bolesno stanje.

Ciklus rasta kose
Da bismo razumjeli ispadanje kose, moramo poznavati karakterističan životni ciklus kose u 3 faze:
• rast (anagena faza),
• stabilizacija (katagena faza) i
• ispadanje (telogena faza).

Između dva ciklusa korijen vlasi je u fazi »mirovanja«. Što je to razdoblje dulje, to više folikula vlasi prelazi u latentnu fazu i ostaje prazno. Broj vlasi na glavi vidljivo se smanjuje i kosa gubi svoju bujnost.

Ponovni rast kose s matičnim stanicama Matična je stanica jedina vrsta stanica koja ima jedinstvenu moć obnavljanja tijekom cijeloga života. Matične stanice neposredno utječu na buđenje uspavanih folikula vlasi kako bi tvorili novu vlas. L'Orealovi istraživači su otkrili kako ubrzati to »buđenje« i razvili molekulu koja može poboljšati učinkovito djelovanje matičnih stanica odgovornih za rast nove kose.

Dercos Neogenic: 1.700 novih vlasi u 90 dana. Dercos Neogenic je jedinstveni tretman s prvom patentiranom molekulom Stemoxydin koja ubrzava djelovanje matičnih stanica, izvor rasta nove kose. Istraživanja su pokazala da u samo 90 dana izraste 1.700 novih vlasi.

Neogenic program vjernosti Vichy svima koji žele postići ponovni rast kose nudi poseban Neogenic program vjernosti u okviru kojeg daje odgovore na pitanja, donosi iskustva korisnika, informira o problematici gubitka kose i motivira na ustrajnost tijekom cjelovitog tretmana. Dodatna motivacija je skupljanje bodova vjernosti - svi koji evidentiraju cjeloviti tretman, za nagradu dobivaju Vichy poklon.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju