Jesenska make-up linija kozmetičkog brenda ‘Dior’ nazvana ‘Mystic Metallics’ inspiraciju nasljeđuje iz tradicije ove pariške legendarne modne kuće, i to iz proljeća 1946. godine kada je Christian Dior odlučio napustiti posao modnog ilustratora i pokrenuti vlastiti modni brend

Kada se jedne večeri u travnju 1946. godine Christian Dior spotaknuo na privjesak u obliku metalne zvijezde, odlučio se na odlučujući korak u svojoj karijeri te je odlučio osnovati vlastitu modnu kuću.

Upravo se motiv zvijezde provlači kroz jesensku make-up liniju za 2013. s potpisom kreativnog direktora kuće Tyen koji je opisuje kao ‘put od Mjeseca prema Zemlji’.

Koristeći svjetlucave teksture i ‘noćne’ nijanse boja stvorio je sofisticiranu galaksiju kojom se isprepliću blještave čestice s onima prigušenog mata sjaja.

Oči
Motiv zvijezde preslikan je na paletu sjenila 5 Couleurs koja je ponuđena u dvije nijanse - ljubičasto-sivu (864 Constellation) I zeleno-smeđu (384 Bonne Etoile).



Za ekstra blještavilo zaduženo je Diorshow Fusion Mono sjenilo gel-pjenaste teksture i guste koncentracije svjetlucavih čestica koje za sobom ostavlja hipnotizirajući trag te izgled kao s modne piste. Dostupno je u 8 nijansi te ovisno o načinu nanošenja stvara ‘mekani’ i ‘intenzivni’ efekt.

Obrazi
Rumenilo Diorblush dostupno je u 13 nijansi podijeljenih u 4 spektra boja (ružičasta, crvena, koraljna i puderasta) i 3 različita završna efekta (mat, svjetlucavi i satenski). Nova formula skrivena u tanjoj kutijici ukrašena logom modne kuće omogućava maksimalno razvijanje pigmenata.

Nokti
Uz klasični Dior Vernis kojem su se pridružile dvije nove nijanse, srebrno ružičasta (382 Destin) i raskošna ružičasta (992 Galaxie), u ponudi je Dior Vernis Mystic Magnetics, lak za nokte u plavičastoj nijansi s magnetskim česticama koje stvaraju hipnotički efekt.

Usne
Četiri nove nijanse sjajila Dior Addict Gloss te tri nove nijanse ruža Dior Addict Extreme kao i dvije ružičaste verzije njegujućeg Rouge Seruma, usne čini luksuzno usklađenima s mističnim dojmom kojeg ostavlja cijela kolekcija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju