Michelle Obama svojim je modnim izborima napravila pravu malu revoluciju. Odlično kombinira dizajnersku odjeću i jeftinije brendove, a sve u skladu sa zahtjevima koja mora ispunjavati kao prva dama. Svojim izborima brzo se nametnula kao stilska ikona, a tek poneka zamjerka išla je na odabir kreacije britanskog dizajnera Alexandera McQueena tijekom susreta s Kineskim premijerom te golišavih ramena koja često otkriva u haljinama. Posljednjim modnim odabirom, velikim naušnicama ponovno je pokrenula glasine

Ramena i bicepse kojima se ponosi pokazala je i tijekom dodjele nagrada za najbolje američke dizajnere Cooper Hewitt National Design Awards održanoj u Bijeloj kući. Iako se gala večera poklopila s tjednom mode koji se odvija u New Yorku pa su izostala neka od najvećih imena te Obamini najdraži dizajneri Prabal Gurung i Jason Wu, prva dama je dodijelila nagradu.

U svom je govoru pohvalila rad kreativaca koji unose promjene u kućanstva, radna mjesta, odjeću koju nosimo te proizvode koje svakodnevno koristimo. Među pobjednicima našli su se Matthew Carter koji je zaslužan za fontove Verdana i Georgia za Microsoft te Reebok tenisice i Gilles Mendel glavni dizajner modnog brenda J. Mendel.

Prva dama je pokazala i svoju kreativnost te je za tu prigodu odjenula smeđu haljinu s printom te posutu svjetlucavim kamenčićima i do sada najveći modni dodatak, naušnice koje su sezale gotovo do ramena.

Nepogrešiva u modnom odabiru s obzirom na prigodu u kojoj se nalazi Michelle je u društvu supruga, američkog predsjednika Baracka Obame 11. rujna odala počast žrtvama terorističkog napada u elegantnoj crnoj haljini i kratkom boleru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju