Dok većina djevojaka ravne kose mašta o kovrčavoj, one s prirodnim kovrčama bore se s raščešljavanjem te se žale na neposlušnost svojih vlasi. No ako znate nekoliko trikova kao i kako pravilno njegovati svoju kosu sigurno ćete uživati u svojim prirodnim, zavodljivim kovrčama


Kovrče treba naglasiti, a kako bi izbjegli petljanje i neuredan izgled prije samog sušenja na kosu se preporučuje nanijeti vosak. Kovrčava kosu ne bi smjeli razvlačiti već ju dlanovima na koje ste nanijeli nježno gužvati i pretiskati prema gore.

I pri sušenju kovrčave kose treba biti oprezan i znati pokoji koristan trik. Želite li postići volumen kosu sušite naopako, odnosno kosu prebacite preko glave, a najbolji efekt može postići poseban nastavak za sušilo za kosu, takozvani difuzer.No ponekad žene s prirodnim kovrčama požele barem na jedan dan proći prstima kroz ravnu, ispeglanu kosu, a uz dobro raščešljavanje i prave preparate to se vrlo jednostavno može i ostvariti.

Raščešljavanje se vrši na vlažnoj kosi koju ste prethodno dobro prosušili ručnikom. Za to va je potrebno sušilo i krupna četka kojom se pramen po pramen snažnim potezima od korijena kose povlači prema vrhovima.

>> Kako povećati volumen kose?

>> 4 saveznika blistave kose

Uz malo truda kosa će postati ravna, a kako biste je dodatno zagladili i produljili vijek trajanja nove frizure poslužite se peglom za kosu.
Vlaga je neprijatelj ispeglane kose jer ona u trenu može ponovno postati kovrčava zato ju ne smijete močiti već na vrhove nanijeti serum te cijelu kosu učvrstiti lakom.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju