Dok su nekima visoke potpetice svakodnevica, većina žena osjeća nervozu kad se približe svečane prigode koje zahtijevaju posebnu odjeću i obuću. No hodanje u potpeticama nije toliko strašno, potrebno je samo nekoliko trikova i malo prakse da biste ga savladali

Kada dođe dan kad ih morate obuti, najradije biste ostali kod kuće u udobnim papučama ne bi li ste izbjegli moguće nezgode hodajući u potpeticama. Možda vam se ne čini tako, ali uz nekoliko savjeta hodanje u visokim potpeticama će vam postati mačji kašalj.

1. Za početak pokušajte samo stajati u potpeticama, po mogućnosti ispred ogledala kako biste se vidjeli sa svih strana i provjerili da li stojite uspravno. Stojeći mirno steći ćete osjećaj za novu visinu i priviknuti se na nju i na položaj nogu u potpeticama.

2. Napravite polagano nekoliko koraka naprijed, ali na ravnoj i čvrstoj podlozi, nikako na tepihu jer će vam držanje ravnoteže biti otežano.

3. Dok hodate, držite noge potpuno ispružene i što bliže jednu drugoj. Hodajte sporo kako biste osjetili svaki dio koraka i stekli osjećaj za ravnotežu. Dakle, ne zaboravite – noge maksimalno ispružite pri iskoraku, ali ne radite velike korake.

4. Hodajte naprijed i natrag po prostoriji u svim smjerovima i pokušajte se zaustaviti čvrsto i stabilno, bez ljuljanja na potpeticama.

5. Najvažnije je vježbanje. Ako provedete cijelu noć u potpeticama, a nemate prakse i ne hodate ispravno, umjesto s lijepim uspomenama, mogli biste otići kući s ozljedama i žuljevima. Stoga hodajte danima prije u obući u kojoj planirate provesti posebnu večer.

6. Ako su potpetice na novoj obući vrtoglave, pokušajte započeti vježbanje s nižima. Kada savladate hodanje u nižim potpeticama, lakše ćete prijeći na koji centimetar više.

7. Ako planirate plesati u potpeticama, obavezno vježbajte kod kuće kretnje u stranu, naprijed i natrag. Koliko god se činilo isto kao i hodanje, plesanje u visokim potpeticama je nešto sasvim drugo. No odlučite li skinuti cipele prije izlaska na podij, ne zaboravite da to može biti još opasnije, jer su moguće krhotine stakla na podu, kao i opasnost da vam netko stane oštrom potpeticom na stopalo.

>> FOTO: 8 trikova do sekspresnog izgleda

>> Hodanje u štiklama kao školski predmet

8. Kada birate obuću s visokom potpeticom, nastojite odabrati onu udobniju – sa zaobljenim vrhom kako vam stisnuti prsti ne bi dodatno otežavali situaciju, te onu s remenčićem oko gležnja kako bi stopalo sigurnije stajalo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju