Oči su ogledalo duše, kaže izreka, a kako bi ta duša izgledala još ljepše i privlačnije može pomoći ispravan make-up. Točnije, vaše će oči savršenima učiniti ispravna tehnika šminkanja jer za svaki oblik očiju postoji drugačiji način nanošenja sjenila i eyelinera. Bilo da su one okrugle, bademaste, udubljene ili bilo kojeg drugog oblika, naučite kako pravilno osjenčati i naglasiti oči i dobiti očaravajući pogled

Okrugle oči
Imate li okrugle oči poput Katy Perry šminkanje započnite s nanošenjem tuša od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka, a liniju možete na kraju malo uviti prema gore, kao da dobije repić. Zatim svijetlim sjenilom naglasite dio tik ispod obrve i unutarnje kutove očiju.

Tamnijim sjenilom lagano prijeđite po kapku, a najtamnijim u debljem sloju našminkajte pregib oka, ali pazite da ne odete previsoko, potežući aplikator ili kistić od vanjskog ruba oka prema sredini kako bi kapak dobio definiraniji oblik.

>>Saša Joković: Sami našminkajte oči kao profesionalac

Bademaste oči

Idealnim oblikom očiju smatraju se bademaste oči kakve ima Beyonce. One imaju najbolju simetriju, a upravo se simetrija nastoji postići šminkanjem. Kod šminkanja bademastih očiju koristite istu tehniku kao kod okruglih očiju, samo oponašajte oblik vašeg oka.

'Tužne' oči
Oči kakve ima glumica Camilla Belle treba malo podići pa će eyeliner, odnosno tuš imati najvažniju ulogu. 'Tužne' oči naglasite i osjenčajte na isti način kao okrugle i bademaste oči, a razlika je u tome da tuš mora biti puno izraženiji. Nakon što ste nanijeli sjenilo povucite deblju crtu tušem od unutarnjeg prema vanjskom kuta oka, a želite li dramatičniji izgled na kraju oka zavrnite crtu prema gore.

Idealnim oblikom očiju smatraju se bademaste oči kakve ima Beyonce. One imaju najbolju simetriju, a upravo se simetrija nastoji postići šminkanjem



Udubljene oči
I udubljene oči kakve ima Keira Knightley najljepše su kada ih se šminka tehnikom koja se koristi za okrugle oči s time da tamno sjenilo koje se nanosi na pregib oka nanesete jako lagano. Taj trik pomoći će vam da istaknete posvijetljene dijelove što će očima dati obliji oblik.

Blizu postavljene oči
Kako bi blizu postavljene oči poput onih Kristen Bell izgledale udaljenije, nanesite svijetlo sjenilo ispod obrve i u unutarnje kutove kapaka, kao i kod okruglih očiju, no razlika je u tome da ovdje postoji bazno sjenilo koje služi kao podloga.

Tamnije sjenilo u zaobljenom potezu nanesite malo izvan vanjskog ruba oka, a najtamnije sjenilo nanesite na pregib kako biste stvorili kontrast. Tušem ili olovkom za oči napravite crtu tik uz gornje trepavice počevši od sredine kapka i produžite je malo izvan oka u ravnoj liniji.

'Prekrivene' oči
Oči Selene Gomez imaju dodatan sloj kože ispod obrve koji prekriva pregib zbog čega kapak izgleda manji. Ne treba ih puno posvijetliti pa svijetlo sjenilo nanesite samo u unutarnje kutove očiju. Tamnijim sjenilom bogato našminkajte kapak, a obilnije možete nanijeti i najtamnije sjenilo na pregib čime ćete stvoriti obliji oblik oka. Za još više simetrije crtu eyelinerom produžite izvan oka.

Istaknute oči
Imate li izrazito istaknute, isturene oči poput Nicole Richie ne trebate posvjetljivati donji kapak niti unutarnje kutove očiju, nego svijetlo sjenilo nanesite samo malo uz donji rub obrve.

Kao i kod 'prekrivenih' očiju bogato nanesite tamnije sjenilo, a najtamnijim sjenilo osim pregiba našminkajte i dio ispod pregiba. I najvažnije, eyelinerom nacrtajte debelu ravnu liniju počevši od unutarnjeg kuta oka. Tamni kapci učinit će oči manje isturenima, odnosno malo ih udubiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju