Jedna od najplaćenijih i najkontroverznijih manekenki današnjice, Kate Moss danas slavi četrdeseti rođendan. Ova se britanska 'žgoljavica', optuživana za poticanja heroin šika, uspjela poput feniksa uzdići nakon kokainske afere i u 2012. svojom karizmom, licem djevojčice i stilom rokerice dospjela je na drugo mjesto najplaćenijih manekenki sa zaradom od 9,2 milijuna dolara

Nakon ere samopouzdanih amazonki koje su početkom 90-ih poznatih kao 'supermodeli' osvajali piste i naslovnice, u modi se pojavio 'heroinski šik' čije su ikone vidljivim rebrima i upalim obrazima izazvali šokiranje šire javnosti.

Ali kada je nakon Naomi Campbell i Claudije Schiffer na pistu stupila Kate Moss, s licem i tijelom djevojčice, čak je i nepopularan modni trend postao privlačan.

Kate Moss je unatoč epitetu 'anti-supermodel' u vrlo kratkom periodu dobila unosne kampanje za modna imena poput Calvina Kleina, Guccija, Chanela te kozmetičkog brenda Rimmel koji joj je već gotovo dvadeset godina vjeran.



Nakon kokainskog skandala u 2005. godini i pokajničkog odlaska na odvikavanje, Kate je uspjela povratiti svoju slavu i u roku od 12 mjeseci potpisati 18 novih kampanja kojima je upravo ona zaštitničko lice. Iako su joj u tom periodu mnogi okrenuli leđa, Alexander McQueen joj je javnu podršku pokazao majicom s natpisom 'We Love You Kate'.

Da Kate volimo i u na pragu njezinog novog desetljeća dokazuju čak četiri parfema s njezinim potpisom, razgrabljena kolekcija s njezinim potpisom za Topshop kao i torbe za modnu kuću Longchamp.

A da ćemo ovu žgoljavu glam rokericu nezainteresiranu za ulizivanje široj javnosti voljeti još dugo, dokazuje njezina dva desetljeća duga karijera kojoj nisu naštetile niti promjene trendova niti nova obožavana modna lica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju