Izbor za Miss svijeta od početka točnije od 1951. godine prate razne kontroverze, a missice su često proglašavane ružnima. Saznajte tko su bila zemlje s najviše titula Miss Svijeta

Ljepota je relativan pojam i kroz povijest se mijenjala, a o tome najviše zna estetski kirurg i dugogodišnji član žirija na izborima ljepote doktor Miroslav Kinčl.

On je zavirio u vremeplov kako bi prokomentirao pobjednice i njihovu ljepotu , a mi smo odabrali 10 najuspješnijih zemalja na svjetskom izboru ljepote.

10. Njemačka koja je dva puta dobila misicu, jednom prvu pratilju te tri puta drugu. Posljednja misica iz Njemačke bila je Gabriela Brum 1980. godine, koju doktor opisuje kao prosječno lijepu i ništa više od toga.

9. Argentina se može pohvaliti s dvije misice i dvije prve pratilje. Posljednja je bila Silvana Suarez proglašena 1978. godine, no ova djevojku je doktor okarakterizirao kao ispodprosječno lijepom.

8. Australija se može pohvaliti s dvije misice, dvije prve, kao i druge pratilje.

7. Sjedinjene Američke Države
također su dva puta dale Miss Svijeta, čak šest puta prvu i jednom drugu pratilju. Posljednja je bila Gina Tolleson, 1990. godine. Karakteriziraju ju prekrasne obrve, bademasto oko i uski cjevasti nos koji je tih godina bio vrlo popularan.

6. Island se može pohvaliti s tri svjetske misice.

5. Jamajka
je također tri puta u povijesti dala Miss Svijeta te tri puta drugu pratilju. Njihova posljednja Misica je prelijepa Lisa Hanna proglašena 1993. godine, a karakterizira je prekrasan  osmjeh.

4. Iako su plavuše vrlo popularne, i nisu se baš proslavile na izborima ljepote. Švedska je oduvijek imala plave ljepotice svijetle puti koje su tipične za njihovo podneblje, ali na žalost nije imala puno uspjeha na svjetskom izboru ljepote.

3. Indijke slove kao jedne od najljepših žena pa su čak pet puta izabrane za najljepše. Jedna od ljepotica je i lorealovo lice Aishwarya Rai pobjednica 1994. godine.

2. Venezuela
je zemlja koja ovaj izbor shvaća vrlo ozbiljno. Djevojke se od malih nogu pripremaju za ovaj njima najvažniji događaj u životu, a brojni estetski zahvati u ovoj zemlji su vrlo uobičajeni. Pet puta su proglašavane misicama, dva puta prvim i tri puta drugim pratiljama. Među njima je i Jacqueline Aguilera iz 1995. godine.

>> FOTO: Koja od balkanskih Misica može postati Miss Svijeta?

>> Miss Amerike usprkos skorom padu osvojila krunu!

1. Najuspješnija zemlja na izboru za Miss Svijeta je vjerovali ili ne Velika Britanija. Posljednja misica bila je Sarah-Jane Hutt, a pobijedila je 1983. godine. Ova zemlja je imala pet misica, šest puta prvu i četiri puta drugu pratilju.

S obzirom da Britanke u svijetu nisu poznate po ljepoti, a vlasnici licence su upravo britanci, logično je zaključiti kako je politika ipak nešto što se uvuklo u sve životne sfere i protiv toga se nemoguće boriti.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju