Grudi oduvijek slove kao najženstveniji, najputeniji i najprimamljiviji dio ženskog tijela. Njihovo isticanje nikada ne izlazi iz mode i bez obzira koji se trendovi izmjenjuju one su uvijek u prvom planu. No njihov oblik i veličina zahtijevaju pametno odabrane krojeve dekoltea koji će ih učiniti primamljivima i koji ne smiju prijeći granicu dobrog ukusa. Pri tomu se valja pridržavati određenih pravila

1. Velike okrugle grudi
Raskošno poprsje zahtjeva pomno odabran dekolte koji će grudi pozicionirati, podići i njihovu bujnost držati pod kontrolom. Dekolte blagog V izreza, kockasti i okrugli idealni su kod velikih grudi i vizualno ih uspijevaju smanjiti. Duboki dekoltei, ravno rezani i svi krojevi bez naramenica u potpunosti će narušiti izgled grudi i učiniti ih spuštenima i spljoštenima.

>>Pozor! 7 najvećih greški kod odabira grudnjaka

 

2. Podignute i izbočene grudi srednje veličine
Primjer gotovo savršenog oblika grudi su podignute srednjih košarica jer njima pristaje gotovo svaki kroj dekoltea. Duboki V izrez naglašava njihovu punoću ne prelazeći granicu dobrog ukusa, ravno rezani krojevi poput korzeta i oni bez naramenica također su odličan odabir. Ipak kroj koji u potpunosti 'guta' ovaj oblik grudi su lađa izrezi.

3. Male čvrste grudi
Dame s malim brojem košarica nikako ne bi trebale izbjegavati dekoltirane krojeve kako to obično čine, naime grudi manjih oblika odlično podnose duboki dekolte čak do pupka. Srcoliki, ključanica i lađa dekolte vizualno povećavaju ovaj oblik grudi. Nabrane tkanine, volani i ukrasi dodatno će ih naglasiti i stvoriti dojam punoće.

 

4. Grudi velikih košarica i oblika kruške
Ove grudi najčešće opisujemo kao one nepravilnog oblika, što nimalo ne umanjuje njihovu raskoš. Pametno odabran dekolte ih može dodatno istaknuti, a to će učiniti korzet kroj, ovalni izrez, kockasti izrez. Oni  podržavaju ovaj oblik grudi koje u odabiru kroja svakako trebaju biti potpomognute naramenicama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju