ROBA.TO.DIE.FOR FW 2011/12. naziv je kolekcije koju čine tri osnovna elementa - bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear izrađen iz kombinacije vune i kože. Poletite u modnu jesen uz komade izrađene od najfinije kože, vune, svile i pamuka

ROBA.TO.DIE.FOR FW 2011/12 naziv je kolekcije koja se mračnom atmosferom i minimalističkim, ali odvažnim i ultrašik stilom naslanja na prethodnu DELUXE SS 2011. kolekciju nastalu pod intenzivnim utjecajem palete recesijskog sivila redefinirajući pojam luksuza današnjice.

Nimalo diskretnom sugestijom u samom nazivu i sa zdravom dozom samoironije TO.DIE.FOR ide korak dalje, prkosi počesto okrutnoj svakodnevnici i koristi je kako bi iz lošeg najprepredenijim trikovima duhovne alkemije i uz pomoć devet kozmičkih sila iznjedrila najviše i najbolje. Neki su prodali dušu vragu, a neki se uspravili i uz TO.DIE.FOR krilaticu odlučili poletjeti.

Kolekciju čine tri osnovna elementa: bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear izrađen iz kombinacije vune i kože.

Osnovni odjevni komadi poput majica, hlača, topova te kombinezona izrađenih od najfinijih vunenih i svilenih materijala jednostavnih su i delikatnih krojeva s diskretnim akcentima, poput zanimljivog vratnog izreza/proreza koji istovremeno ističu siluetu i otkrivanju dijelove naše kože (majice rezane iznad pupka, bljesak dekoltea, leđa ili linije vrata npr). Njima su suprostavljeni ključni, karakterističniji komadi kolekcije tzv. outerwear poput predimenzionirane zimske jakne od finog vunenog tkanja i kože, te jakne i sakoi. ROBA posebnu pažnju poklanja kultu malih kožnih jakni koje su posebnim tretmanom, pomacima u kroju i izboru vrste i načina na koji je koža obrađena postale najtraženiji 'it komadi' brenda, odnosno njegovi zaštitni znaci. Ovosezonska je mala crna jakna, za razliku od prijašnjih, priljubljena uz tijelo i ženstvenija s tek pokojim grubljim detaljem poput metalnog zatvarača ili neobrađenog, sirovog ruba.

Lepezu TO.DIE.FOR haljina za predstojeću sezonu čine napalan mini haljina s karakterističnim prorezima koji se ponavljaju na dekolteu i preko cijelih leđa, korzet haljine iz crne perforirane kože, komotne kožne mini haljine jednostavnih krojeva u nježnoj boji sljeza te tunike izrađene iz mrežaste kože s plisiranim detaljima.

Zaštitini znak branda ROBA jest najfinija koža koju dizajnerica Branka Šćepanović koristi u raznim njenim inkarnacijama. Uvijek u potrazi za egzotičnim i najnovijim tehnologijama tretiranim kožnim materijalima s kojima eksperimentira bez straha i na zadovoljstvo sve većeg broja poklonika branda.

>> Kako izgleda šoping u Londonu?

Pri izradi TO.DIE.FOR jesensko-zimske kolekcije ROBE za sezonu 2011/12 korištene su tri varijacije na temu kože: napa, velur i napalan. Potonji je izabran zbog nejednakog sjaja i sirove obrade, kako bi se što prirodnije sljubio s hladnijim godišnjim dobima za koje je i namijenjen. Isto vrijedi za velour, korišten s naopake strane, te za pojedine vunene i aktikle od svilenog pletiva koji su upotpunjeni s kožnim remenčićima kako bi se domali malo grubljima i mogli dodatno modelirati.  Pored kože, korištena je najfinija vuna, svila i pamuk, a prevladavaju crna, nekoliko nijansi sive, blijedo ružičasta boja sljeza.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju