Treći dan kulturno-zabavnog festivala 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' započeo je degustacijom izraelskih specijaliteta, poznatog izraelskog chefa Ziva Shelefa na zadarskom Forumu, u okružju mnogobrojnih posjetitelja. Uz primamljive mirise i okuse Izraela, večer se nastavila modnom revijom kupaćih kostima ekskluzivnog branda Gottex te prelijepih zadarskih manekenki Ane Gojanović

U čarobnoj atmosferi zadarskog Foruma nastupila je i folklorna skupina Mehola, koja je u najboljem svjetlu predstavila tradicionalne plesove Izraela te oduševila publiku.

Falafel, najpopularniji izraelski fast food spravljen od humusa (slanutka), tahine i pita kruha oduševio je Doris Pinčić koje nije mogla odoljeti izraelskom specijalitetu Ziva Shelefa. Izraelski kuhari pripremili su pravi gastronomski spektakl za Zadrane i Zadranke te njihove goste i oduševili ih specifičnim okusima i mirisima Izraela.

>> Doris Pinčić: Prozirna haljina za zadarsku čaroliju

Degustacija hrane na Forumu bila je ugodan uvod u glavnu atrakciju večeri, modnu reviju renomiranog branda Gottex koji je poznat po profinjenim, elegantnim, ali istovremeno vrlo atraktivnim kupaćim kostimima.

Ugodna večer nastavila se uz folklornu skupinu Mehola koja je u punih sat vremena očarala goste plesnim točkama tradicionalnih izraelskih plesova, ali i nešto drugačijih izvedbi s modernim elementima.

Nakon odlične revije kupaćih kostima Gottex priprema još jedno iznanđenje za zadarsku publiku i to u ponedjeljak 16. srpnja u 22 sata.

Plesni spektakl u sklopu događanja 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru'
Plesni i zvučni spektakl Sheketak dolazi u Zadar s poznatom izvedbom 'Ritam u pokretu', povodom tjedna izraelske kulture u organizaciji veleposlanstva Države Izrael, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra. Spoj pokreta i glazbe na neobično moderan način moći ćete pogledati u nedjelju 15. srpnja u 22.00 sata na zadarskom Forumu.

Plesnu skupinu Sheketak osnovali su Zahi Patish i Danny Rachom 1997. sa samo 5 muških plesača, koji su na nastupima kreirali predstavu od žive glazbe i pokreta. Danny Rachom bavi se glazbom i plesom od malena, no proslavio se kao koreograf nakon boravka u New Yorku i pohađanja plesnog centra Broadway kad je postao jedan od najtraženijih koreografa specijaliziranih za hip hop i ulične plesove.

Zahi Patish svira klavir i bubnjeve od pete godine, a s četrnaest se javlja njegova ljubav prema brakedanceu, koju je kasnije nadopunio i klasičnim plesovima poput baleta i stepa. Diplomirao je na umjetničkoj akademiji Interlochen u Americi te je dobivao brojne nagrade u svojoj karijeri.

>> Svečanim otvorenjem započelo je čarobno ljeto u Zadru

Sheketak je zajednički projekt vrsnih plesača i poznavaoca ritma, koji modernim i inovativnim koreografijama objedinjuju glazbu, ritam koji sami proizvode te plesne sekvence u različitim stilovima poput brakedancea, stepa, hip hopa i mnogih drugih.

Danas plesna skupina Sheketak broji dvadeset plesača i nastupa s bogatim repertoarom predstava u preko dvadeset i pet zemalja. Jednako tako često surađuju s drugim umjetnicima, posebice kazalištima na različitim projektima poput predstave 'Kralj Salomon', koji su izveli u suradnji s kazalištem 'Habima' te osvojili 'Best Musical Award' 2005. godine.

U Zadru će prikazati jedno od najpoznatijih i najizvođenijih djela 'Ritam u pokretu' te će zasigurno oduševiti publiku svih generacija. Riječ je o zanimljivoj kombinaciji plesa i zvučnih dodataka, koji će oduševiti mlađu publiku te razigrati starije posjetitelje, gotovo sigurno će izazvati ovacije ljubitelja plesnih predstava.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju