U 89. godini života u svom njujorškom stanu u jednoj od najljepših zgrada u New Yorku preminula je glumačka diva i dobitnica Oscara za životno djelo – Lauren Bacall. Glumica je živjela u Dakoti, u istoj zgradi kao i John Lennon, klasičnoj i sofisticiranoj dami kakva je bila i sama. Elegancija i karakter nisu odredile samo likove koje je glumila već i njezin životni i modni stil

Jedan od uzora pravog holivudskog glamura koji se već desetljećima kopira putem make upa, frizura i bezbroj puta recikliranih modela haljina je Lauren Bacall.

Plavuša čija klasična ljepota i sofisticirani stil odijevanja prizivaju pariški duh rođena je 16. rujna 1924. godine u njujorškom Bronxu.

Lauren Bacall je jedan od uzora pravog holivudskog glamura koji se već desetljećima kopira putem make upa, frizura i bezbroj puta recikliranih modela haljina

Prije nego li se počela baviti glumom radila je kao fotomodel te joj je upravo naslovnica 'Harper's Bazaara' na kojoj je odjevena u medicinsku sestru Crvenog križa, sa crvenim usnama i valovitom kosom, osigurala pažnju redatelja Howarda Hawksa.

Navodno je uplašena i nesigurna Bacall na probnom snimanju za njegov film 'The Have and Have Not' spustila bradu te lagano podigla pogled prema kameri, stvarajući tako svoj zaštitni znak, izraz lica poznat kao 'The Look'.

>> Najveća ljubavna priča Hollywooda: Lauren Bacall i Humphrey Bogart

Kao i brojne glumačke dive tog vremena odisala je glamurom, ali i karakterom koji je u modnom stilu uz hlače visokog struka često prepoznat i savršeno krojenim odijelima. Umjesto isticanja jednim upadljivim detaljem, ova je modna ikona radije težila savršenoj koordinaciji svih stilskih elemenata omekšavajući zatvorene bluze širokim mašnama ili maramama.

Zavodljivosti je suptilno podcrtavala krojevima koji su milovali siluetu podatnim materijalima te mamili tek laganim otkrivanjem gole kože, ali i zadimljenim glasom koji je postao njezin zaštitni znak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju