Legendarna mediteranska biljka već nas tisućljećima njeguje i liječi, a ljubičasta raskoš njezinih cvjetova nezaobilazna je boja u šminkanju bez obzira na godišnje doba

Drevno vjerovanje da lavanda donosi sreću savršen je 'sažetak' brojnih blagotvornih učinaka te plemenite ljepotice čiji su cvjetovi 'poljubičastili' krajolik.

Jedna od vodećih biljaka u aromaterapiji melem je za iscrpljenu i problematičnu kožu, ali i za 'problematična' stanja poput tjeskobe, depresije i nesanice.

Lavandu nazivaju majkom među eteričnim uljima jer su njezine esencije blage, a učinkovite na nevjerojatno mnogo načina.

>> Koje namirnice rješavaju probleme s nesanicom?

Legendarna mediteranska biljka još je u antičkim vremenima bila ljekovito sredstvo broj jedan zato što pomaže kod svih stresnih stanja, uravnotežuje krvni tlak i probavu, ublažava glavobolju i bol u mišićima, olakšava dišne bolesti i reumu te zacjeljuje ozljede.

Lavandino iznimno svojstvo da istodobno uravnotežuje duh i tijelo osobito dolazi do izražaja u kupkama. Spoj lavandinih esencija i vode fini je tonik za cijeli organizam jer dubinski osvježava i umanjuje iscrpljenost.

Lavanda nije samo univerzalni prirodni lijek nego i prvorazredno sredstvo za higijenu, mirisna zaštitnica ormara od moljaca te aromatičan kulinarski dodatak za oplemenjivanje jela.

Kozmetička industrija obožava lavandu kako u njezi tako i u šminkanju - boja lavande pravo je osvježenje za make up (Agencija VLM)!.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju