Uoči večerašnjeg izbora za Miss Hrvatske 2011. davnih se dana prisjetila Miss Hrvatske 1998. Lejla Filipović. Otkriva kako je izgledala godina dana u kojoj je bila najljepša Hrvatica te zašto njeni sinovi još ne znaju da im je mama bila miss. Katarina Banić koja će večeras predati krunu pak priznaje kako je razočarana

Titula najljepše Hrvatice 1998. Lejli Filipović, tada Šehović bude lijepa, ali i podosta ružnih sjećanja jer joj je kruna nakon izbora bila oduzeta. Uoči večerašnjeg izbora za Miss Hrvatske 2011., lijepa Lejla se prisjetila kako je izgledala godina u kojoj je nosila krunu i lentu najljepše djevojke u zemlji.

Potrgana prtljaga

'Kod mene je sve bilo 'naopako' i ništa u mom slučaju nije bilo normalno. Kako zbog oduzimanja krune nisam bila baš u najboljim odnosima s direkcijom, nisam poput ostalih misica imala obaveze nakon povratka sa svjetskog izbora na Sejšelima', priča Lejla vrteći u sjećanju slike iz 1998. te priznaje kako je bila sretna kada su joj stavljali krunu na glavu  jer je to značilo da je dobila i automobil.

>> Lejla Filipović: Osmijeh je njezin najljepši ukras

>> Lejla Filipović: Jeftina ogrlica za odličan stajling

'Čini mi se kako mi je jedan od motiva za prijavu na izbor bila je upravo mogućnost osvajanja automobila tako da je prva misao koja mi je prošla kroz glavu kada su mi stavljali lentu bila: 'Super dobila sam auto', prisjetil ase Lejla.

Bivša misica, a danas supruga tarika Filipovića tada automobil nije dobila. Zbog peripetija oko krune njene pripreme za odlazak na Sejšele bile su uistinu stresne, a u zadnji tren su joj uskočili dizajneri s nekoliko haljina bez kojih je skoro ostala na aerodromu.

'Na samom aerodromu su mi čak pukli koferi, ali snašla sam se nekako i haljine su ostale čitave. Čini mi se kako se malo ulaže u pripremu samih djevojaka i cijelu organizaciju tog događaja koji je prije bio jako glamurozan, a sada ponekad izgleda kao da se odvija u nekoj hotelskoj sobi', objašnjava bivša misica.

U sjećanju joj je ostao i sam put na Sejšele koji je u odlasku bio savršeno isplaniran od organizatora, no kad su se cure vraćale kućama bile su prepuštene same sebi.

'Nikada neću zaboraviti to što je Tihana Harapin Zalepugin u svom privatnom aranžmanu došla na Sejšele kako se ja ne bi osjećala usamljeno. Jer iako svi pričaju kako se cure međusobno druže to je sve malo napuhnuto jer se ne stignete s nikim družiti', prisjetila se.

Jedina uspomena na miss joj je mala replika krune koju čuva i danas. Suprug Tarik zato ju je prije nekoliko godina htio iznenaditi i kupiti krunu koju je nosila, no Lejla je to odbila.

Lejla bi kći prijavila na izbor

'Cijena se kretala oko 55 tisuća kuna. Ne sumnjam da kruna nije vrijedna, ali toliko sigurno nije. Dovoljna uspomena mi je moja mala kruna jer unatoč svim lošim sjećanjima bila sam na Sejšelima koji su prekrasni, a sumnjam da bi ikad u privatnom aranžmanu tamo otišla', veli ponosna mama Dine i Armana koji još nisu upoznati s maminom maneknskom prošlosti.

'Još ih to ne zanima. Vjerujem da kad malo porastu da će znati kako je mama jednom bila miss',  kaže 35-godišnja Lejla koja unatoč lošem iskustvu s izbora za miss kaže kako svojoj kćeri ne bi branila da se prijavi.

Da ima curicu podržala bi je jer smatra da treba poštivati ambicije svoje djece.

Missica na odlasku Katarina Banić razočarana!

Misica na odlasku Katarina Banić uoči izbora na kojem će predati krunu nasljednici priznala je kako je očekivala da će više putovati i raditi te je razočarana.

>> Što ako Katarina postane Miss svijeta?

>> Što smo sve otkrili o Missici i Misteru Hrvatske?

'Drukčije sam sve to zamišljala, mislila sam kako ću imati više obveza i putovanja, ali nakon povratka iz Kine sa svjetskog izbora nisam više imala nikakvih zadataka, malo sam razočarana time', kaže nam Katarina koja će večeras na Prisavlju u studiju Anton Marti lentu predati svojoj nasljednici.

'Žao joj je što se malo truda ulaže u izbor koji bi trebao biti važniji i veličanstveniji od izbora za miss sela ili nekog sličnog', rekla je aktualna miss.

Prije odlaska u Kinu Katarini nitko nije održao mali tečaj šminkanja ili hodanja po pisti, uglavnom bila je prepuštena sama sebi.

'Slično iskustvo imale su i neke druge djevojke koje su došle u Kinu, a recimo natjecateljica iz Venezuele godinu je dana bila na pripremama za svjetski izbor. Njoj je trebalo 15 minuta da se odjene i našminka te izgleda spektakularno dok smo mi ostale za takav izgled morale uložiti nekoliko sati da bismo bile poput nje', objašnjava Katarina.

Svojoj će nasljednici biti na usluzi i rado će joj pomoći i prenijeti iskustvo jer ne bi htjela da se njezina priča ponovi i nekoj drugoj djevojci. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju