Osnovno pravilo prilikom odabira idealnog ruža je kako ono treba biti usklađeno s bojom tena i kose, no pri tomu je posebno važno pripaziti i na efekt koji ruž ostavlja na osmijehu. Naime brojne nijanse umjesto isticanja blistavog osmijeha na njemu stvaraju kontraefekt i zube čine žutima. Kako bi izbjegli ovu čestu grešku prilikom odabira idealnog ruža, donosimo pravila i savjete make up atristice Maše Mihaljčić

Nijanse ruževa za usne mogu stvoriti dojam bijeljih zubi, ali isto tako napraviti i kontraefekt koji svaka žena na svom licu želi izbjeći - istaknuto žutilo zubi. Stoga prilikom odabira idealnog ruža osim osnovnog pravila da nijansa bude usklađena s tenom i bojom kose, valja se pridržavati i onih koji će umanjiti žutilo zubi.

>>Saša Joković: Kako pravilno nanijeti crveni ruž

Make up atristica Maša Mihaljčić savjetuje na koji način izabrati nijansu ruža koja neće narušiti blistavi efekt osmijeha.

RUŽEVI KOJI NEUTRALIZIRAJU ŽUTILO ZUBI

1. Crvene nijanse ruževa od boje mesa pa do trule višnje - stvaraju kontrast i neutraliziraju žutilo. Bogata intezivna crvena boja kao i tamna crvena idealne su za stvaranje efekta svijetlijih zubi.

Kao osnovno pravilo s kojim ćete zadržati osmijeh blistavo bijelim je odabir ruža s plavim podtonom neovisno o kojoj se nijasni radi

2. Nježne koraljne nijanse koje idu prema narančastom tonu - odličan su odabir ukoliko niste pobornica crvenih ruževa tamnih nijasni. Koraljna boja također neutralizira žutilo i to zahvaljujući efektu topline koji stvara u odnosu na boju zubi.

3. Ruž s plavim podtonom - neovisno o kojoj se nijasni radi ruževi koji u sebi sadrže plavi podton umanjuju žutilo zubi. Plavi podton stvara naime kontrast pri čemu zubi izgledaju čak bijelji nego li to dosita jesu.

4. Ruževi sa sjajnim efektom - najbolji su trik koji pomaže pri umanjivanju žutila na zubima. Oni reflektiraju svjetlo s usana stvarajući na taj način osjećaj dubine, pa uspijevaju stvoriti čak filmski efekt blještavih zubi.

RUŽEVI KOJI NAGLAŠAVAJU ŽUTILO ZUBI

1. Boje pudera i svijetloružičaste nijanse ruža - spadaju u skupinu ruževa koji ističu žutilo na zubima i štoviše dodatno ga naglašavaju. Tek rijetke dame, vlasnice blistavo bijelih zubi mogu si priuštiti svijetle nijanse.

2. Boje ciklame i intenzivne nijanse narančaste boje ruža - naglašavaju žutilo zubi. Naime ove dvije nijanse teško se stapaju s tenom, pravilo je da dame sa svijetlom puti trebaju birati narančastu koja sadrži hladnije tonove. Crvenokosima pristaje žarko narančasta, a za plavuše je idealan odabir ruž boje breskve.

3. Mat i sedefasti ruževi -  mat nijanse naglašavaju nepravilnosti i mrlje na zubima. Sedefasti segment ruža ostavlja pak najviše negativnog traga jer se reflektira na zube čineći ih u potpunosti obojanima, stoga ga svakako valja izbjegavati.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju