Melanie Murphy je prosječna tinejdžerka čiji su video tutorijali na YouTube kanalu u samo 10 mjeseci prikupili više od 50 tisuća članova. Riječ je o studentici iz Irske koja se već godinama bori s problemom akni i prištića koji su na njezinoj koži ostavili vidljive tragove. No ova djevojka pobijedila je svoj kompleks te je odlučila svoj uspjeh podijeliti sa svima


Melanie Murphy
od najranijih tinejdžerskih dana posjećuje brojne dermatologe, a sve kako bi riješila problem zbog kojeg je godinama skrivala svoje lice.

Nakon 10 godina bezuspješne borbe ova mlada studentica savladala je nevjerojatnu tehniku šminkanja koja je barem prividno riješila njezin problem i pomogla joj da se ne srami svog izgleda.

Danas Melanie više ne skriva svoje lice, a kako bi olakšala muke brojnim djevojkama diljem svijeta koje se bore s istim problemom, svoje umijeće je odlučila objaviti na svom YouTube kanalu.

Iako se nadala da će njezin rad biti prepoznat nije mogla niti slutiti kako će upravo njezin video postati nevjerojatan hit. Naime u samo 10 mjeseci simpatična Irkinja postala je toliko zapažena da je osvojila i srce trenutno najpopularnije voditeljice u SAD-u Ellen Degeneres koja je njezinu priču odlučila uvrstiti u svoju emisiju.

Ako se i vi borite s istim ili sličnim problemom provest ćemo vas korak po korak kroz tutorijal lijepe Melanie:

 

Potrebno vam je:
- Korektor
- BB krema ili tekući puder
- Puder u prahu
- Highlighter
- Bronzer
-rumenilo
- Kozmetički kistovi

Postupak:
1. Korektor ili puder u stiku koji je nekoliko nijansi svjetliji od boje tena nanesite na tanki kist za sjenilo te njime u nešto debljem sloju tapkanjem namažite sve prištiće i crvene mrlje na licu.

2. Nakon toga kistom za mokro nanošenje utrljajte korektor u lice dok ga ravnomjerno ne nanesete na sve dijelove lica.

3. BB kremu stavite na dlan te istim kistom, na isti način utrljajte po cijelom licu i vratu.

4. Na tanki kist stavite korektora za podočnjake te ponovno tapkanjem nanesite na prištiće, ožiljke i crvenilo na koži te podočnjake.

5. Na debeli kist nanesite transparentni puder u prahu i nanesite ga na cijelo lice sve dok ne postignete mat efekt.

6. Bronzer nanesite na područje ispod jagodične kosti rubove čela te ispod linije čeljusti.

7. Highlighter nanesite na područje iznad jagodica i ispod podočnjaka te po sredini nosa.

8. Rumenilo nanesite na jagodice.

9. Na kraju na debeli kist nanesite još malo pudera u prahu te još jednom popudrajte cijelo lice kako bi povezali i stopili sve nijanse u jednu cjelinu.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju