Već smo se nebrojeno puta uvjerili kako savršen make-up na licu može prikriti i najmanji nedostatak, ali i naglasiti samo najbolje. No kako bi postigli određeni efekt ne morate biti profesionalni vizažist već naučiti male trikove koji garantiraju vrlo zanimljive rezultate. Jeste li znali da u samo nekoliko pravih poteza šminkom možete vizualno oblikovati pa čak i smanjiti nos? Doznajte kako

Kvalitetna podloga baza je svakog dobrog make-upa i zato prije nego krenete sa sjenčanjem, na lice nanesite hidratantnu kremu te tekući puder koji ćete na kraju fiksirati puderom u prahu.

1. Korektor
Korektor koji inače nanosimo na podočnjake mora biti nekoliko nijansi svjetliji od boje lica. On može biti tekući, u obliku stika ili kreme.

Nanesite korektor u tankoj liniji po sredini nosa te rubove nježnim tapkanjem jagodicama prstiju stopite s ostatkom kože.

>> Škola šminkanja: U 7 koraka do savršenog make-upa

2. Bronzer
Bronzer uvijek mora biti nekoliko nijansi tamniji od boje lica, a dolazi u zemljanim tonovima, a preporuka su hladniji tonovi koji ne sadrže narančasti pigment. Njegova svrha je da osjenča određene dijelove lica i istakne ili pak prekrije nedostatke. On može biti u prahu ili stiku.

Na jagodicu prsta ili na tanki kist stavite malo bronzera te ga nanesite na udubljenje između nosnice i vrha nosa. Tapkanjem ili potezima kista napravite liniju te je stopite s ostatkom nosa.

3. Dodatni efekt
Za jači, večernji make-up posegnite za još efektnijim trikom. Na kist nanesite još bronzera te već osjenčani nos dodatno naglasite sjenama.

Kistom napravite tanku liniju i obrubite cijelu dužinu nosa od završetka obrva do vrha nosa. Tapkanjem ili potezima kista razmažite bronzer prema korijenu nosa, odnosno prema licu.