Već smo se nebrojeno puta uvjerili kako savršen make-up na licu može prikriti i najmanji nedostatak, ali i naglasiti samo najbolje. No kako bi postigli određeni efekt ne morate biti profesionalni vizažist već naučiti male trikove koji garantiraju vrlo zanimljive rezultate. Jeste li znali da u samo nekoliko pravih poteza šminkom možete vizualno oblikovati pa čak i smanjiti nos? Doznajte kako

Kvalitetna podloga baza je svakog dobrog make-upa i zato prije nego krenete sa sjenčanjem, na lice nanesite hidratantnu kremu te tekući puder koji ćete na kraju fiksirati puderom u prahu.

1. Korektor
Korektor koji inače nanosimo na podočnjake mora biti nekoliko nijansi svjetliji od boje lica. On može biti tekući, u obliku stika ili kreme.

Nanesite korektor u tankoj liniji po sredini nosa te rubove nježnim tapkanjem jagodicama prstiju stopite s ostatkom kože.

>> Škola šminkanja: U 7 koraka do savršenog make-upa

2. Bronzer
Bronzer uvijek mora biti nekoliko nijansi tamniji od boje lica, a dolazi u zemljanim tonovima, a preporuka su hladniji tonovi koji ne sadrže narančasti pigment. Njegova svrha je da osjenča određene dijelove lica i istakne ili pak prekrije nedostatke. On može biti u prahu ili stiku.

Na jagodicu prsta ili na tanki kist stavite malo bronzera te ga nanesite na udubljenje između nosnice i vrha nosa. Tapkanjem ili potezima kista napravite liniju te je stopite s ostatkom nosa.

3. Dodatni efekt
Za jači, večernji make-up posegnite za još efektnijim trikom. Na kist nanesite još bronzera te već osjenčani nos dodatno naglasite sjenama.

Kistom napravite tanku liniju i obrubite cijelu dužinu nosa od završetka obrva do vrha nosa. Tapkanjem ili potezima kista razmažite bronzer prema korijenu nosa, odnosno prema licu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju