Tehnologija i moda već su nebrojeno puta dokazali da mogu savršeno surađivati, a novi dokaz tog sretnog spoja je i mala crna haljina 21. stoljeće koja u sebi ima ugrađen mobitel

Ako vam je dosta kopanja po prepunoj torbi svaki put kad vam zazvoni mobitel, stiže rješenje za vas u obliku haljine 'M-dress' modne tvrtke CuteCircuit. Već je sada dobila naziv male crne haljine za 21. stoljeće jer u rukavu krije mobilni telefon ugrađen u haljinu.

Dobro, ne baš pravi mobilni telefon, ali svakako uređaj koji će vam omogućiti da pozivate nekoga i odgovarate na pozive.

Haljina od 'tamnog materijala bogate teksture predviđena je za nošenje u različitim prilikama, a sve ono što čini mobilni telefon vješto je skriveno. SIM kartica nalazi se ispod etikete, a minijaturna antena je smještena u samoj tkanini.

Softver koji reagira na pokrete omogućava dami koja nosi 'M-dress' da podizanjem ili spuštanjem ruke odgovori na poziv, odnosno završi razgovor kao i na pravom telefonu.

Ipak, ovaj model nema tastaturu, tako da je moguće isprogramirati samo pozivanje jednog broja i to zauzimanjem određene poze, a kako nema niti ekran ne može se prepoznati pozivatelj.

>> VIDEO: Haljina od 24 tisuće lampica

>> Zabljesnite ga donjim rubljem

M-dress bi trebala biti puštena u prodaju početkom iduće godine u Londonu, a cijena još uvijek nije poznata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju