Tijekom ljetnih vrućina besprijekorni make-up u trenu se može pretvoriti u zamrljanu masku, no to ne znači da večernji izlazak morate provesti bez trunke šminke. Doznajte kako u nekoliko koraka make-up zadržati savršenim tijekom cijele vruće ljetne večeri

PODLOGA
Kako bi vaš make-up bio postojan važno je pripremiti lice. Nanesite samo laganu hidratantnu kremu ili emulziju. Izbjegavajte masne i teške kreme jer one će dodatno potaknuti lučenje masnoće iz kože.

TEKUĆI PUDER
Iako je ljeti ten puno zdraviji i ujednačeniji nego zimi puder je dobro došao, ali ne za kupanje i sunčanje već isključivo za večernji izlazak. Izbjegavajte masne pudere koji imaju uljanu podlogu. odličan odabir su i trenutno popularne BB kreme.

Iako je ljeti ten puno zdraviji i ujednačeniji nego zimi puder je dobro došao, ali ne za plažu već isključivo za večernji izlazak

>> Horoskop otkriva: Koji je vaš savršen stil šminkanja?

PUDER U PRAHU
Ako koristite kameni puder zamijenite ga s onim u prahu. On će matirati lice i fiksirati tekući puder. Poigrajte se i s bronzerom i rumenilom. Nekoliko nijansi tamniji bronzer kistom nanesite ispod jagodica i po konturama ćela i vilice, a rumenilo direktno na jagodice. Oni će također fiksirati puder i izdefinirati vaše lice.

MASKARA
Vodootporna maskara je kao stvorena za ljeto jer ona se nikad neće razmazati. S obzirom da su vodootporne maskare rijetke možete je kombinirati s običnom. Prvo nanesite sloj vodootporne, onda obične te na kraju ponovno tanki sloj vodootporne maskare.

>> 10 ljetnih frizura uz pomoć marame

FIKSATOR
Fiksator u spreju može se kupiti i parfumerijama, a za ljetne dane i duge večeri poput vjenčanja i noćnih izlazaka. nakon što ste nanijeli kompletan make-up, zatvorite oči i lice pošpricajte fiksatorom. Ostavite da se osuši i vaša šminka je postojana i spremna.

Savjeti:
- Volite li tuš za oči nabavite vodootporni jer on se baš kao niti maskara ne razmazuje.

- Ako ste na lice tijekom dana nanosili kremu za sunčanje prije nego krenete sa šminkanjem dobro se umujte jer takve kreme stvaraju film na koži i ponašaju se kao sredstva za skidanje šminke

- Umjesto fiksatora našminkano lice pošpricajte termalnom vodom u spreju i ostavite da se osuši. Udaljite bočicu i ne pretjerujte - dovoljne su dvije do tri sekunde špricanja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju