Modni dizajner Alexander McQueen prije nego li je sam sebi život oduzeo vješanjem, prerezao je zapešća obje ruke. U krvi su također otkriveni tragovi kokaina i lijekovi koji u pronađenoj kombinaciji mogu biti fatalni

U srijedu objavljeno policijsko izvješće pokazalo je da uzrok smrti Alexandera McQueena bilo gušenje izazvano vješanjem, no otkriveno je kako prije je tog konačnog čina modni dizajner konzumirao kokain te u sebe unio opasan koktel lijekova.

Razina otkrivenog kokaina bila je 2,8 miligrama po litri krvi, a po život fatalna razina može biti već od 0,7 miligrama po litri krvi.

Jednako tako, jednim od noževa pronađenih u garderobi u kojoj se objesio, prerezao si je zapešća obje ruke.

McQueenova opoštajna poruka glasila je: Pazite na moje pse. Oprostite, volim vas, Lee. P.S. Kremirajte me u crkvi

U garderobi njegova 2 milijuna funti vrijednog stana u elitnom londonskom kvartu Mayfair, policija je zatekla razbacanu odjeću te dizajnerov laptop na kojem je preko interneta tražio informacije o samoubojstvu.

Pored njega je bila i oproštajan poruka napisana na knjizi 'The Descent of Man' u kojoj je pisalo - Pazite moje pse. Oprostite, volim vas, Lee. P.S. Kremirajte me u crkvi.

VIDEO: Objesio se modni dizajner Alexander McQueen

VIDEO: Posljednjih 16 kreacija Alexandera McQueena

FOTO: Konačno zbogom Alexanderu McQueenu

Kao razlozi samoubojstva navode se depresija zbog gubitka majke čiji se sprovod trebao biti tek nekoliko dana nakon što si je oduzeo život te pritisak modnog svijeta s kojim se sve teže nosio.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju