Kraljici ljepote Cynthiji de la Vega organizatori natjecanja Miss Meksiko za Miss svijeta oduzeli su krunu jer je nabacila nekoliko kilograma i tako joj onemogućili da nastavi daljnje natjecanje

'Osjećam se dovoljno zdravom da mogu predstavljati svoju zemlju i mislim da je to nepravedno' rekla je De la Vega za CNN.

Organizatori tvrde kako njezino debljanje nema nikakve veze s odlukom koju su donijeli.

'U pitanju je nedostatak posvećenosti i discipline', objašnjava Lupita Jones, direktorica izbora Nuestra Belleza Mexico.

Prošle godine na ovom natjecanju ljepotica 19-godišnja De la Vega je osvojila drugo mjesto, čime je automatski trebala biti predstavnica Meksika na izboru Miss svijeta 2011. Prvoplasirana djevojka, po pravilima Nuestra Belleza Mexico, u izboru Miss Universe, koje se održava u rujnu u Brazilu.

U srijedu su organizatori objavili da De la Vegi oduzimaju krunu i da u London umjesto nje putuje Gabriela Palacio.

Cynthia tvrdi kako se zbog stresa tijekom priprema udebljala, ali da nije bila obaviještena kako mora zadovoljavati neke kriterije kad je u pitanju težina ili izgled općenito. Također dodaje kako joj nije pružena adekvatna podrška, pogotovo ona nutricionistička, dok se pripremala za izbor Miss svijeta.

>> VIDEO: Miss svijeta bi mogla izgubiti titulu

>> Miss Hrvatske: Tirkizni bikini za vruće tijelo

'Oduzeli su mi krunu koju sam zaradila. Kruna je moja', poručila je na pres-konferenciji u Monterreyu, gdje se pojavila u pratnji majke i advokata.

Plan ishrane, koja uključuje istu hranu tokom cijelog mjeseca, poslao joj je, kako kaže, trener Luis Rangel. Iako su od nje tražili da skine kilograme, nitko joj, ističe, nije pokazao ni pomogao da to i učini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju