Suočena s negativnim kritikama zbog svog izbora haljine britanskog dizajnera Alexandera McQueena, Michelle Obama je odgovorila kako će nositi ono što želi ne obazirući se na komentare kako je trebala nositi kreaciju američkog dizajnera

Na službenom posjetu kineskog predsjednika Hu Jintaoa Bijeloj kući, američka prva dama Michelle Obama odjenula je pomalo neuobičajenu kreaciju za političke protokole.

Duga voluminozna kreacija s jednim otkrivenim ramenom Alexandera McQueena podigla je reakcije ne samo zbog ekstravagantnog kroja, već i povjerenja ukazanog britanskoj modnoj kući.

Dok američka politika potiče građane na konzumiranje američkih proizvoda mnogima se njezin potez činio neusklađen s onim što zagovara njezin suprug.

'Ja sam taj susret shvatio kao priliku da se promoviraju američki proizvodi u Kini, i kineski proizvodi u SAD-i. Zašto je onda gospođa Obama nosila europsku odjeću?' između ostalih se pitao i dizajner Oscar de la Renta.

No, američka prva dama je na upućene kritike odgovorila u intervju za televizijski show 'Good Morning America'.

'Žene, nosite što vam se sviđa. To je sve što mogu reći. To je moj moto. Nosit ću ono što se meni sviđa, jer ja sam ta koja mora biti u toj haljini' njezine su točne riječi.

Spornu haljinu mnogi su neutralni stručnjaci proglasili spektakularnom te crvenom bojom, koja označava sreću u kineskoj kulturi, prihvatljivim odabirom za tu priliku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju