Apsolutni trend u svijetu i modnim pistama, te editorijalima je zlatna sredina, tj.srednja dužina kose. Osim što je jednostavna za brojne transformacije, s midi dužinom kose ističu profesionalci teško je pogriješiti jer krasi svaki oblik lica. Posljednja u nizu koja je oduševila kosom odrezanom na srednju dužinu je Reese Witherspoon

Oskarovka Reese Witherspoon na dodjeli nagrada Zlatni Globus oduševila je fizurom koja je stala uz bok glam punđa i raskošnih kovrča. Platinastu kosu Reese je skratila na srednju dužinu ispod uha i pokazala kako je vječna 'zlatna' sredina dužine kose savršen odabir za svaku priliku.

Frizerka Sena Dumnica iz frizerskog salona 'Go Cut' ističe kako su svestranost i lakoća održavanja, razlozi zbog kojih je midi dužina kose, postala sve češći izbor brojnih žena. Dužina kose koja spada u 'midi' su frizure koje sežu od dna uške pa do par centimetara ispod ramena.

Moć transformacije najjači je adut srednje dužine kose, iz glatke, uredne frizure počešljane tako da svaki pramen zauzima svoju poziciju uz par pokreta lako je možete oblikovati u raščupani, ležerni stil ili pak punđu. A najveća prednost zlatne dužine je njezina prilagodljivost svakom obliku lica.

1. Srcoliko lice
Karakterizira ga široko čelo i sužavanje prema vilici, pri čemu su jagodice izražene, ono zapravo ima formu 'obrnutog trokuta'. Kod odabira srednje dužine kose srcolikom obliku pristaju ravno rezane dužine do ispod uha.

>>Obrnuta punđa: Frizura gotova u 2 minute

2. Četvrtasto lice
Lice koje se smatra najfotogeničnijim opisuje jednaka širina čela, jagodica i čeljusti pri čemu je srednje odrezana kosa idealna jer ublažava izraženost donje vilice. Dugi bob i slojevito odrezana dužina par centimetara od ramena idealna je za uokviravanje lica.

3. Okruglo lice
Jednaka širina čela, jagodica, te blago zaobljena čeljust oslikavaju okruglo lice. Idealna srednja dužina kose lako je prilagodljiva mekim i zaobljenim linijama lica jer ga uspijeva izdužiti. Najbolji izbor su centimetri dužine do ispod brade, pazeći da najkraći pramenovi budu odrezani od uha.

4. Ovalno lice
Jednaka širina čela i čeljusti opisuje ovalno lice koje je što se tiče frizura jedno od najsvestranijih jer podnosi sve dužine. Tako je i srednje odrezana kosa nepogrešiv izbor, ipak kako donju čeljust ne bi proširili pazite da odrezani centimetri prelaze vrh brade.

5. Duguljasto lice
Lice puno duže nego što je široko opis je duguljastog oblika koje je frizurom srednje dužine najlakše dovesti u ravnotežu. Bob do brade stvara iluziju širine, a V stil kod kojeg je duljina na leđima duža, a sprijeda kraća također je odličan izbor.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju