Proizvođači kokosovog ulja bilježe porast prodaje od 50 posto, a sve zbog izjave Mirande Kerr koja je potvrdila kako su njezina meka koža i zdrava kosu rezultat svakodnevne konzumacije 4 žlice tog ulja

Kokosovo ulje se dobiva iz kopre, sušenog mesa kokosovog oraha, a ističe se visokim udjelom zasićenih masnih kiselina. Također sadrži i minerale poput željeza i cinka.

Model brenda Victoria's Secret i jedna od najljepših žena na svijetu otkrila je kako ulje koristi prilikom kuhanja, njime najradije začini salatu te ga pije zajedno sa zelenim čajem.

>> Miranda Kerr: Najsjanije noge Australije

>> Miranda Kerr otkrila kako je skinula kile

Australski model i supruga Orlanda Blooma koja je u sječnju rodila svog prvog sina Flynna i samo šest tjedana nakon poroda odličnu liniju pokazala na tjednu mode u Parizu, uistinu se može pohvaliti prekrasnom kožom i kosom, a sve to, tvrdi, zahvaljuje konzumiranju kokosovog ulja.

Uz to što ulje sadrži masne kiseline koje pozitivno djeluju na kožu i kosu također pomaže i kod gubitka kilograma.

Može se uzimati sirovo, koristiti prilikom kuhanja, a može se nanijeti direktno na kožu i kosu zbog hidratizirajućih svojstava.

Kokosovo ulje je odličan sastojak za njegu suhe i ispucale kože, a najbolje ga je koristiti kao losion poslije sunčanja jer se odmah upija u kožu. Dobro ga je nanijeti i na kosu te ostaviti da djeluje kao regenerator.

Ima i antibakterijska svojstva jer sadrži fitosterole, koji su  zaslužni za protuupalno i regenerativno svojstvo ulja.

Jedna žlica ulja sadrži 135 kalorija pa stručnjaci upozoravaju kako je kokosovo ulje djelotvorno u manjim količinama jer konzumacija u većim količinama može dovesti do problema sa srcem. Dakle dovoljno se pridržavati količine koju koristi i lijepa Miranda Kerr.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju