Virtualni modni i make up svijet dobio je i mladog hrvatskog člana zahvaljujući curama iz Varaždina koje svoje prve vizažističke i frizerske korake rade pred sve mnogobrojnijim čitateljicama. Koje proizvode kupiti, a da su pristupačni cijenom i dobri kvalitetom, zna Šminkerica.com

Kako entuzijazam, želja za znanjem i usavršavanjem, kod mladih kreativaca može pokrenuti sjajne ideje najbolje svjedoči mlada Varaždinka Ivana Blažoti. Ova je samouka vizažistica i informatičarka pokrenula portal Šminekrica.com s ciljem upoznavanja djevojaka s kvalitetnim, ali i pristupačnim svijetom kozmetike.

'Uočila sam kako nitko u Hrvatskoj ne snima YouTube make up tutoriale, što je vani veliki trend. Pa sam krenula s time i pokrenula portal čiji je cilj bio prosječnoj srednjoškolki ili studentici pokazati kako se nanosi rumenilo te koje proizvode kupiti, a da su pristupačni cijenom i dobri kvalitetom' objašnjava mlada Ivana.

U međuvremenu je interes za članke porastao, pa uz Ivanu radi još 12 djevojaka koje, baš poput nje, gaje ljubav prema make upu i lifestyleu te imaju želju prenijeti svoje znanje na druge. Osim toga, Šminkerica je danas pravi mali kozmetički community site.

'Osim što intenzivno komuniciramo sa svojim čitateljicama, tražimo i prijedloge tema o kojima ćemo pisati, te ispunjavati njihove želje, dijelimo im savjete i rješavamo njihove probleme. Prošlog petka odradile smo i svoj prvi live sastanak, na kojem smo praksu s portala prenijele i u stvarni svijet, pa smo uz kavu i piće čavrljale sa svojim čitateljicama' objašnjava mlada Varaždinka.

Djevojke danas pišu i pričaju o tome kako se riješiti problema s licem, kako kreirati savršeni smokey, otkrivaju najnovije trendove na području manikure i još mnogo toga. Sve te savjete crpe vlastitog iskustva i provode uz minimalne svote novca.

>> Ljetni make up: Neonske boje i preplanuli ten

>> Katastrofalni make up Nicole Kidman

Naravno, tu su i neizbježna darivanja za koja djevojke traže da njihove čitateljice budu maksimalno kreativne, pa tako natjecateljice izrađuju kolače, šminkaju se i oslikavaju nokte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju