Ove sezone na Dove Fashion.hr-u, samostalne kolekcije mladih talentiranih dizajnera naći će se rame uz rame najboljim hrvatskim dizajnerima

Od samih početaka, projekt Dove fashion.hr nastoji transformirati modnu scenu u ozbiljnu platformu za razvoj i daljnji napredak dizajnera. Ove sezone posebna pozornost posvećena je podršci mladim dizajnerima na domaćoj modnoj i medijskoj sceni putem platforme LIFT by Perwoll.

>> Judita Franković u kampanji Fashion.hr-a

>> Spremni smo za Dove Fashion.hr

U sklopu projekta LIFT by Perwoll, ove sezone predstavit će se protagonisti novog vala hrvatske mode, dizajnerska grupa 'Clash of 9' koju čine upravo pobjednici prvog natječaja LIFT by Perwoll, Nikola Barbir i Adela Kliškić te njihovi kolege kreativci, redom studenti zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac.

Svoju samostalnu kolekciju prvi puta predstavit će mladi Aleksandar Žarevac. Talentirani student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu svoja prva iskustva stekao je na brojnim modnim natjecanjima, a javnost i modne kritičare oduševio je upravo u ulozi finalista posljednjeg LIFT by Perwoll natječaja.

U okviru platforme debitirat će i mladi Matija Čop, poznat kao pobjednik prošlogodišnjeg Modnog ormara. Matija je također student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a posjeduje i diplomu dizajnera interijera. Svestrani dizajner miljenik je modne struke, a u 2011. godini Arts Thread uvrstio ga je u Top 20 mladih dizajnera u Europi.

'Želja nam je da suradnja između Perwolla i Fashion.hr-a ima i taj poseban element društveno-odgovornog poslovanja i upravo stoga svojim angažmanom potičemo razvoj hrvatske i regionalne modne scene kroz potporu mladim dizajnerima. Perwoll kao globalni stručnjak za njegu osjetljive odjeće, svoju inspiraciju pronalazi u najnovijim modnim trendovima. Mladi dizajneri kao budućnost regionalne modne industrije poslužili su kao inspiracija Perwollu te omogućili i potrošačima uživanje u kreacijama koje će oblikovati modu budućnosti', izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga Henkela za Adria regiju.

Revije mladih dizajnera u sklopu projekta LIFT by Perwoll održat će se u četvrtak, 15. ožujka na Dove Fashion.hr-u, u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma s početkom u 20:00 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju