Belgijski maneken Florian Van Bael dobio je otkaz jer se tijekom snimanja za brand Abercrombie&Fitch počastio kroasanom. Organizatori su ga zamolili da napusti set jer je uživao u slatkom zalogaju u trenutku koji je za to bio potpuno neprikladan

Muški modeli koji su sudjelovali u snimanju kampanje bili su pod strogim režimom prehrane i vježbi, a dvadesetogodišnji Florian je prekršio pravilo nakon čega je uslijedio otkaz.

'Ovdje se ne radi o kavi i kroasanu već o poštivanju posla', rekao je Florianov agent koji se slaže s odlukom agencije koja ga je zaposlila.

Florian Van Bael je model u usponu koji je radio za velika dizajnerska imena poput Viktora&Rolfa.

Trideset modela koji su snimali za brand Abercrombie&Fitch radili su trinaest sati na dan, a za obrok su dobivali 70 kuna dnevno, s time da su organizatori nadgledali na koje namirnice troše novac.

>> VIDEO: Punije ljepotice osvojile New York

>> Jean Paul Gaultier: To je XXL model!

Izgleda kako nisu samo ženski modeli pod pritiskom 'veličine 0' već se i od muškaraca koji poziraju i hodaju po pistama očekuje savršeno isklesano tijelo.

Na kraj tom trendu pokušali su stati mnogi dizajneri. Victoria Beckham je u sklopu njujorškog tjedna mode prikazala kolekciju koju je prilagodila većim konfekcijskim brojevima, a po prvi puta je prikazana i revija koju su nosili puniji modeli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju