Ući u osamdesete godine života i biti društveno aktivan velika je stvar vrijedna divljenja no kada u tim godinama postanete zaštitno lice popularnog brenda odjeće to je onda nevjerojatno. Takvu priliku je dobila China Machado modna urednica i bivša manekenka koja svojom ljepotom osvaja i danas

Modna marka Cole Haan odlučila je proslaviti 85 godina rada na poseban način. Okupili su poznata lica iz različitih zanimanja koja su svojim radom i talentom obilježili povijest te koji su rođeni davne 1928. godine, odnosno iste godine kada je osnovana i ova modna marka.

>> Najstarijoj manekenki na svijetu nemoguće otkriti godine

Uz poznatu književnicu doktoricu Mayju Angelou, kapetana legendarnog Apolo 13 astronauta Jima Lovella te priznatog fotografa Elliotta Erwitta priliku da pred fotoaparat stane još jednom dobila je i bivša manekenka i mona urednica China Machado - prva azijska manekenka čija je ljepota vrhunac doživljela prije 60 godina, no i dan danas izaziva oduševljenje.

>> Tina Turner: Seksi super baka i u 73. godini

Odjevena u bijelu bluzu, crni sako i uske hlače začinjene gležnjačama na visoku, punu potpeticu 85 godina stara super baka izgleda nevjerojatno.

No China nije jedina koja se vratila manekenskim korijenima u trećoj žoivotnoj dobi. Donosimo galeriju modela iznad 60 godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju