Izlazak iz recesije i oporavak svjetske ekonomije pokazao se kao odličan za top 10 najpoznatijih svjetskih modela koji su zaradom od 112 milijuna dolara za 30 posto nadmašili prošlogodišnju koja je iznosila 86 milijuna dolara

Najveći udio ovog velikog kolača uzele su prve tri dame s liste najtraženijih top modela koji , a to su Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss.

Trio koji se nalazi na Forbesovoj listi najbogatijih modela su na pravi način unovčile svoja poznata imena te se pretvorile u vrlo uspješne poslovne žene.

>> Heidi Klum: Najslađi ukras u rukama supermodela

>> Kate Moss: Gola na naslovnici Voguea

Gisele Bundchen je brend koji prodaje sve, a nakon što se pojavila u reklami za Pantene šampone prodaja u Latinskoj Americi im je porasla za 40 posto od čega je i Gisele ubrala trećinu zarade.

U posljednjih 12 mjeseci ljepotica brazilskih korijena zaradila je 45 milijuna dolara što je porast od 20 milijuna u odnosu na prošlu godinu.

Njemački supermodel Heidi Klum kaska za brazilskom kolegicom, a 2. mjesto na listi najplaćenijih modela osigurala joj je zarada od 20 milijuna dolara godišnje. Nakon što je prošle godine završila karijeru Victorijinog anđela Heidi je sve manje model, a sve više poslovna žena. Uz Project Runaway i dječji show Seriously Funny Kids započela je i suradnju s proizvođačem sportske odjeće New Balance.

>> Tko su najmoćniji luksuzni brendovi?

Brend najpoželjnijeg ženskog rublja na svijetu Victoria's Secret i dalje je mašina koja izbacuje najbolje plečene modele pa su se na listi našle Adriana Lima sa zaradom od 8 milijuna, Alessandra Ambrosio sa zaradom od 5 milijuna i Candice Swanepoel koja je u prošloj godini zaradila 3 milijuna dolara, a mnogi baš njoj prognoziraju odličnu karijeru.

Na listi se našla i 'it' djevojka Lara Stone koja je zaradila 4,4 milijuna dolara zahvaljujući unosnim ugovorima s brendovima Versace, Prada i Calvin Klein.

Candice Swanepoel i Lara Stone su zamijenile Mirandu Kerr koja je uzela kratki predah zbog rođenja djeteta, no već se nakon četiri mjeseca vratila na posao i još jednu anđelicu Doutzen Kroes čije su zamamne obline mnogi proglasili prenaglašenima.

Lista najbolje plaćenih modela

Gisele Bundchen - 45 milijuna dolara

Heidi Klum - 20 milijuna dolara

Kate Moss - 13,5 milijuna dolara

Adriana Lima - 8 milijuna dolara

Alessandra Ambrosio - 5 milijuna dolara

Daria Werbowy - 4,5 milijuna dolara

Lara Stone - 4,5 milijuna dolara

Carolyn Murphy - 4,3 milijuna dolara

Natalia Vodianova - 4 milijuna dolara

Candice Swanepoel - 3 milijuna dolara
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju