Modna industrija se još uvijek smatra jednim od glavnih krivaca za nezdrav odnos žena prema svome tijelu. Inzistiranje na ultra mršavosti te androgenom izgledu lišenom ženskih oblina vidljivo je na mnogim modnim revijama i naslovnicama časopisa. Ali talijanski 'Vogue' naslovnicu svog srpanjskog izdanja ustupio je oblim i raskošnim ljepoticama

Modne revije ponekad više pažnje privuku zbog mršavih manekenki čiji upali obrazi i naglašena rebra odvlače pažnju od nove kolekcije koja bi trebali biti namijenjena ženama zdravih proporcija.

Kriterij mršavosti se toliko izobličio da je nekadašnji konfekcijski broj 38 namijenjen vitkim ženama zamijenio broj 34 ili čak 32 u koji se mogu uvući samo koščata manekenska tijela.

Da moda može imati obline svojom je naslovnicom poručilo talijansko izdanje časopisa 'Vogue' na kojoj su se pokazali XL modeli Tara Lynn, Candice Huffine i Robyn Lawley.

Odjevene samo u donje rublje, bez prekrivanja 'kritičnih' dijelova tijela te se seksi valovitim frizurama ove su ljepotice izgledale poput talijanskih retro diva.

>> Potvrđeno: Debeljuce su ipak privlačnije od mršavica

>> Tara Lynn: Ohrabrenje za sve lijepe bucke

'Zašto bi one smršavile? Mnoge žene koje imaju višak kilograma su posebno lijepe i ženstvene' rekla je urednica Franca Sozzani dodajući pri tome kako će i u budućnosti talijanski 'Vogue' pružiti široki zagrljaj ženama svih konfekcijskih veličina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju