Potporu modnom projektu Fashion.hr došla je dati i najuspješnija hrvatska modna dizajnerica sa svjetskom karijerom Ivana Omazić. Koja se nakon Prade i modne kuće Celine te pauze vratila modi

Odmah nakon pariškog, došlo je vrijeme i za hrvatski tjedan mode. Sinoć je vrata otvorio. Nadamo se da će domaći dizajneri uspjeti spasiti hrvatsku tekstilnu industriju. Korak po korak hrvatska moda raste. Od ove sezone približavamo se pravim svjetskim standardima. Dizajneri su u mahu kreative, podiže se i kvaliteta proizvodnje, industrija je stala iza njih, a u prvim redovima sjede čak i kupci. Kad to potvrdi i proslavljena hrvatska dizajnerica Ivana Omazić, znamo da moda ipak ima svjetlu budućnost.

Nakon što je zanat izbrusila u Pradi, Ivana je tri godine provela na mjestu kreativne direktorice modne kuće Celine. Najpoznatija Hrvatica na svjetskoj modnoj sceni iz obiteljskih je razloga napravila pauzu, no došlo je vrijeme da se vrati svojoj prvoj ljubavi.

'Momentalno radim na vlastitim projektima od kojih je jedan vezan i za Hrvatsku', izjavila je Ivana Omazić. O detaljima ne želi još govoriti, no jedva čekamo! Uz Ivanu je u prvim redovima sjedilo i 12 kupaca spremnih Hrvatski dizajn staviti u svjetske modne izloge.

Fashion HR-u ugostio je još jednu važnu gošću Virginie, zaduženu za odnose s javnošću velikog Chanela.

'Nevjerojatno je ovdje, mnogo ljudi, dobro raspoloženje, svi se vrlo lijepo odijevaju, tako da stvarno uživam što sam prvi put u Zagrebu. Znam neke hrvatske brendove poput Roberta Severa, Igle i prilično sam zainteresirana za hrvatske modne dizajnere', izjavila je Virgine.

Sinoć je predstavljen prvi proizvod proizašao iz suradnje dizajnera i industrije. Hera by Robert Sever proizvodit će slavne Severove torbe, po nižim cijenama. Pedeset torba već je spremno. Za torbe Aleksandre Dojčinović još od prošle sezone znamo da postoji lista čekanja.

Podršku hrvatskoj modi možemo dati svi. Na Zagrebačkom velesajmu još dva dana traje modni sajam Fashion.hr Industrija gdje dizajnerske komade možete kupiti za manje od 100 kn. Pravi raj za ljubitelje mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju