Kreacije libanonskog dizajnera Elieja Saaba među najpoželjnijima su na crvenom tepihu. Svaka žena postaje princeza u njegovim bajkovitim i eteričnim kreacijama, ispunjenima blistavom ženstvenošću i prozračnošću svojstvenu sunčevim zrakama. Tu je modnu esenciju u mirisnim kapljicama prenio i njegov prvi miris nazvan jednostavno 'Le Parfum'

Svoju prvu modnu reviju osamnaestogodišnji Elie Saab financirao je sam te je tu svečanost mode i nježne ženstvenosti poklonio svom rodnom gradu Bejrutu.

Od tada do danas postao je sinonim visoke mode i poštivanja ženske aure, prozračne i svjetlucave kakve imaju tek princeze u bajkama ili stvarne žene u svojim modnim snovima.

To je postigao zahvaljujući vrhunskoj umješnosti drapiranja te delikatnim ručno satkanim vezovima na prozračnim i delikatnim materijalima, te bojama iz pudrijera i najsofisticiranijim nijansama iz kozmetičkih kutijica.

>> Elie Saab: Haljine po mjeri svake žene

>> Elie Saab: Haljine spremne za crveni tepih

Neke od najzahtjevnijih žena svijeta, od princeza preko celebrityja na crvenom tepihu, vjerne su njegovom imenu koje jamči eleganciju, lako prihvatljivu i ljubiteljicama jednostavnosti, kao i onima vječno žednih blještavila.

Njegov prvi miris jednostavno nazvan 'Le Parfum' osmislio je poznati nos Francis Kurkdjian čiji je zadatak bio u staklenu bočicu pretočiti taj čarobni svijet Elieja Saaba.

'Kod suradnje s Elie Saabom najviše me fasciniralo nastojanje mirisne interpretacije svjetla. Nisam imao posebne slike uglavi, već samo osjećaje: bjelinu sunca u svom zenitu, ženstvenost koja zrači te moderna interpretacija tjelesne raskoši' pojasnio je Kurkdjian.

Za postizanje takvog parfema pomogli su mu cvjetovi naranče u gornjoj noti, opojni jasmin te u srcu parfema. A bazu ovog senzualnog cvjetnog buketa čine cedar, pačuli i nota ružinog meda.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju