Proljeće je idealno vrijeme za novi modni iskorak, a dizajnerica Anamarija Brkić odlučila je baš prvog dana proljeća predstaviti novu kolekciju za proljeće/ljeto 2011. Vjerna svom modnom izričaju, stvorila je snažnu i ženstvenu kolekciju za modernu ženu kojoj je chic način života

U novoj kolekciji A'marie je istraživala nove tehnike izražavanja: od slojevitih kombinacija prozirnih tkanina, preko superženstvenih krojeva i volumena, od ekološke kože alcantra koja daje novu definiciju chica, do dugih gustih resa kojima se koristi poput bilo koje druge tkanine.

Alcantara se u ovoj kolekciji ističe različitim teksturama - zmijskom, mrežastom i rupičastom kojom se postiže izrazita lepršavost i prozračnost modela.

Jasnoća inspiracije i dosljednost stila kolekcije čitljiva je od dnevnih kombinacija hlača, bluza i laganih kaputića do eksplozije modernog glamura u večernjim toaletama od resa i šifona.

Anamarijine kreacije zrače sigurnom, 'odraslom' elegancijom, a njezin talent za kombiniranje boja i tekstura, igra volumenom i proporcijama te korištenje modernih tkanina pokazuje se kao majstorsko umijeće.

Sitni detalji poput 'zavrnutih' epoleta i diskretnih metalnih zakovica, a najviše velik i upečatljiv geometrizirani nakit od špage, pleksiglasa i perja daju kolekciji konačan pečat besprijekorne sofisticiranosti.

Kolekcijom dominiraju beige, siva, tamnoplava, smeđa, crna, crvena, tirkizna, ljubičasta.

Za ovo proljeće dizajnerica je nadahnuće pronašla u orhideji. Cvjetanje je povratak središtu i dostizanje rajskoga stanja, a orhideja utjelovljenje nedirnute, potpune, cjelovite, suštinske nevinosti. Svojom tišinom i krhkošću ona predstavlja trenutak ljepote koji nas prenosi u izvanvremensko.

Apsolutna 'zvijezda' kolekcije crna je haljina kod koje orhideja obavija tijelo. Budući da se latice niježno šire iz svojega središta te prelaze na stražnji dio tijela, oko se krupnim planom vodi do istančanih detalja, punih prolazne ljepote koja izaziva divljenje.

>> FOTO: Superženstveni krojevi za seksi zimu

>> FOTO Čipka: Trend koji ne smijete zaobići

Haljina je izrađena poentles tehnikom, koja se u nekim zemljama zove još i kraljevskom čipkom jer je za izradu potrebno puno vještine, mašte i strpljenja.

I ovaj put kolekciju prati hit kolekcija sunčanih i dioptrijskih naočala koje dizajnerica već tri godine uspješno dizajnira za tvrtku Ghetaldus.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju