Što mislite, kako je izgledalo manekenstvo prije 30 godina? Bez šminke, nakita, glamura i skandala najpopularniji manekeni zlatnog doba žarili su i palili modnim pistama. Upoznajte hrvatske ljepotane osamdesetih godina

Imena poput Boris Blažeković, Zdenko Perica, Željko Juras, Natko Janković i Cvitan Jerković mlađim generacijama možda nisu poznata, no ovi muškarci su prije tridesetak godina žarili i palili hrvatskim i svjetskim modni pistama.

I vlasnica modne agencije Suzy Josipović pripadala je zlatnom razdoblju manekenstva. Tada je postojala samo šačica manekena i manekenki koji su bili vrlo popularni, za razliku od danas kada se gotovo svaka djevojka naziva manekenkom.

Suzy otkriva kako su tada svi bili ludi za zgodnim manekenima među kojima se najviše isticao Natko Janković.

Osamdesetih godina sve što je bilo vezano za modu bilo je mnogo skromnije nego danas, no o zaradi koju su ostvarivali današnji manekeni mogu samo sanjati.

'Mogao sam solidno živjeti i kupiti si manji auto za vozikanje po gradu', izjavio je Boris Blažeković koji je za snimanje jedne reklame izvan Hrvatske dobio čak 60 tisuća maraka.

>> VIDEO: Što rade i koliko zarađuju hrvatski manekeni?

>> VIDEO: Ana Sasso u 48. izgleda savršeno!

Iako je prošlo mnogo godina ovi nekad zamamni manekeni ostali su zapamćeni i još uvijek se rado prisjećaju dana kada su vladali modnim pistama.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju