Briga za lijep izgled i mladenačku kožu možda nije na prvom mjestu naših svakodnevnih prioriteta, ali svakako je jedna od onih na koju mislimo barem svako jutro i večeri kada se pogledamo u ogledalo. Odgovarajući preparati možda nam pomažu da usporimo starenje, ali ono što ga sigurno ubrzava je neuredan i užurban način života

Zaustaviti vrijeme na koži nije lak zadatak, čak niti uz kozmetičke saveznike koji se nude u tekućem, kremastom ili gel izdanju, s prirodnim eko sastojcima ili najnovijim hi-tech spojevima sastavljenim u najmodernijim laboratorijima Švicarske uz pomoć sastojaka uzgojenog na najzabačenijim predjelima Himalaje.

Odgovarajući proizvodi i kozmetički tretmani uspjet će održati kožu njegovanom, no ono što će sigurno vaše lice i tijelo učiniti starijim nego što ono zaista jest je neuredan način života. Alkohol, cigarete, prekomjerno korištenje solarija te konzumiranje nezdrave hrane mogu vas postarati vaš izgled za čak četiri godine.

To je dokazalo istraživanje 8,000 žena starijih od 25 godina od kojih jedna petina njih nije koristila hidratantnu kremu za lice, a njih 40 posto izlagalo je kožu bez zaštite.

Četvrtina ispitanih jela je nezdravu hranu dva do tri puta tjedno, a prosječno konzumiranje alkohola procijenjeno je na 448 pića godišnje, dok se broj cigareta zaključio s brojkom od 894 popušenih cigareta.

Kao primjer zvijezde koja najbolje izgleda za svoje godine izdvojena je Jennifer Aniston koja u četrdeset i prvoj ima lijepo oblikovano tijelo te kožu poput dvadesetogodišnjakinje.

>> Otkrijte tajne ljepote skrivene širom svijeta

>> 10 koraka do savršeno čistog lica

Kao primjer izgleda kao ne odgovara starosnoj dobi istaknuta je 27 godina stara Amy Winehouse čiji je divlji način života ostavio traga na njezinom licu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju