Frizerski novitet za kojim se poludjeli svi, od američkih kućanica do Penelope Cruz, jest brazilsko ravnanje kose. To južnoameričko podneblje očito je vrlo poticajno za različite vrste friziranja

Veliki broj žena s blago valovitom ili frčkavom kosom u svom kozmetičkom ormariću drže peglu za kosu koju koriste jednako učestalo kao i šampon i regenerator.

Izvlačenje pramenova s četkom također je poznata rutina zaljubljenicama u glatku i ravnu kosu.

Kako je svakodnevni odlazak frizeru nemoguća misija za većinu žena ograničenih vremenom i kućnim budžetom, majstori za kosu smislili su novi način ravnanja kose brazilskom metodom.

Kosa se zaglađuje i ravna uz pomoć keratina

Iako ime potječe iz istog podneblja kao i čuvena brazilka, geografsko porijeklo je jedino što povezuje ta dva načina frizerskog oblikovanja.

Učinkovita, ali i opasna metoda?

Prilikom brazilskog ravnanja koristi se keratin, protein sadržan u ljudskoj vlasi, koji omekšava, zaglađuje i najvažnije izravnava kosu.

Nakon što se nanese na korijen dlake pomoću pegle pod viskom temperaturom zaključava se u dlaku hidratizirajući je i osiguravajući joj visoki sjaj. Može se primijeniti na sve vrste kose, neovisno o njezinoj gustoći i stupnju obojanosti, a najbolji rezultati postižu se upravo na najviše oštećenim vlasima.

Tretman traje između jednog i četiri sata, ovisno o dužini i gustoći kose, a njegovi rezultati vidljivi su između tri i devet mjeseci.

'Ovakav oblik ravnanja kose idealan je za one koji nakon pranje žele imati isfeniranu frizuru, ali koji je ne znaju napraviti poput profesionalaca u salonu' objasnila je Sarah Brow, urednica ljepote u američkom izdanju časopisa 'Vogue'.

>> Jeftinim trikovima do kose sa skupih reklama

>> Do zanosne kose u 5 koraka

No, ovaj postupak nije sasvim bezazlen, jer osim što se koristi pegla za kosu na visokoj temperaturi, formula koja se nanosi na korijen dlake sadrži i formaldehid, kemikaliju nerijetko opisivanu i kao kancerogenu koja u slučaju nepravilnog nanošenje može izazvati iritaciju očiju te nadražaj pluća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju