Pletenica koja se nosi na jednoj strani jedna je od najjednostavnijih za napraviti i može izgledati posve različito ovisno o tome koliko je čvrsto ispletena i kako se nosi. Jedna od omiljenih varijanti popularne frizure u posljednje vrijeme je riblja kost ispletena s vrha glave iz konjskog repa

Mlada pjevačica Selena Gomez za svoju gustu crnu kosu u prilikama kada želi pokazati elegantno dnevno izdanje, ali s ležernim mladenačkim predznakom bira upravo pletenicu.

>>3 glam frizure za koje vam trebaju samo gumica i 2 ukosnice

Posljednja koju je odabrala, riblja kost s vrha glave učvršćena debelom gumicom veliki je hit, a elegantno novo lice pletenice rado nose Blake Lively i Nicole Scherzinger.

Riblja kost s vrha glave elegantno je izdanje pletenice koje se nosi za dnevna i večernja izdanja

Za razliku od klasične francuske pletenice koja se plete od triju pramenova kose, u ribljoj kosti isprepleću se samo dva.

Trendi pletenicu možete isplesti u samo četiri koraka:

1.Suhu kosu poprskajte lakom za kosu, češljem je pokupite u visoki rep i učvrstite je s gumicom.

2.
Odvojite dva pramena, te kažiprstima ispod kose izvucite pramen debljine 1 cm pa ga prebacite na lijevu stranu.

3.
Postupak ponovite na lijevoj strani glave na način da pramen širine jednog centimetra prebacite na desnu stranu. Nastavite odvajati i plesti uske pramenove dok ne iskoristite svu kosu.

4. Pletenicu na kraju pričvrstite gumicom te je povucite da se malo opusti. Riblja kost ne mora biti savršeno pravilna, ležeran efekt daju joj upravo čvorovi i nestašni pramenovi.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju