Vjerojatno vam se dogodilo da ste baš prije izlaska iz stana još jednom bacili pogled na ogledalo kako biste se uvjerili da dobro izgledate i na najdražoj majici ili košulji uočili ružne bijele mrlje od dezodoransa. Dogodi li vam se to ponovno, nećete trebati kopati po ormaru u potrazi za novim komadom odjeće jer postoji brzo i efikasno rješenje za uklanjanje tih neugodnih mrlja

Sve što trebate za uklanjanje mrlje od dezodoransa jest jedan par starih poderanih najlonki koje ste ionako planirali baciti. Od njh napravite zamotuljak i koristite ih kao spužvu. Trljajte problematično mjesto i ukoliko mrlja nije tvrdokorna ubrzo bi trebala nestati.

Za stare, tvrdokornije mrlje trebat će vam nešto više vremena, ali i one bi nakon nekog vremena trebale nestati.

Ukoliko u ormaru nemate najlonke, možete se poslužiti i mirišljavim maramicama su sušilicu odjeće, a ukoliko uočite mrlju prije, nikako ju nemojte peglati jer ćete time samo pogoršati situaciju.

Mrlje od dezodoransa mogu se ukloniti i traperom. Zato stare ili premale odjevne komade od trapera nemojte baciti, već ih razrežite i manjim komadom trljajte problematično mjesto.

Samo pripazite, postoji traper koji pušta boju, pa prije uklanjanja testirajte na malom dijelu odjevnog predmeta kako biste izbjegli moguće puštanje boje.