Moto talijanskog dizajnera Massima Sabbadina glasi: 'Bad Spirit vjeruje u ljubav, seks, punk i rock’n’roll', a show kakav je najavio za Dreft Fashion Week Zagreb u skladu je s njegovim uvjerenjima. Posjetitelje će sigurno oduševiti i modni dodaci u obliku šešira s potpisom Staše Čimbur

'Love, sex, punk and rock’n’roll' uz prstohvat Iron Maidena i jušnu žličicu Mozarta

 

Najavljenu kolekciju za proljeće/ljeto 2012. prikazao je na tjednu mode u Milanu, a opisuju je grafike natpisa kakve su koristili Metallica i Iron Maiden. Članovi benda Metallica upravo su jedni od njegovih najvećih poklonika, a majice s kosturskim glavama obožava i David Beckham. Pored njih nose ga i članovi benda Last Fight kao i brojne druge nogometne zvijezde.

Milanski punkeri jednostavno luduju za njegovom odjećom, tako su danas ulice najpoznatijeg talijanskog modnog središta preplavljene njegovim kreacijama koje nose underground subkulture. Oduševljeni su što se konačno na modnoj sceni pojavio njihov istomišljenik.

'Rock’n’roll i punk nikada neće umrijeti, a ja volim seksi odjeću koja otkriva snažni karakter, zbog čega sam tu ideju prenio na svoje kolekcije. Klasični punk rock isprepliće se kroz modele, a osim punkom i rockom bio sam vođen i životima te djelima Mozarta, Bacha, Chopina i Beethovena. Prvi put dolazim na Dreft FWZ, što mi je izuzetno drago jer sam čuo da zagrebačka publika odjećom voli isticati svoju osobnost. Revija će biti vrlo seksi, to je sve što ću vam otkriti!', najavio je Massimo.

>> Najavljen Dreft Fashion Week: Recesija rezana šarenim modnim škarama

Otkačeni šeširi na DFWZ-u!

Dreft FWZ izložbom ludih i otkačenih šešira umjetnice modnih dodataka Staše Čimbur otvara vrata ovosezonskog Fashion Weeka. Svojom izložbom koju će predstaviti u Dreft FWZ korneru Staša zapravo najavljuje veliku povratničku reviju na zagrebačku pistu koju će modna publika imati priliku vidjeti sljedeće godine.

'Iako ću svoje šešire i kape pokazati i na Dreft Fashion Weeku Zagreb koji slijedi, za sljedeću sezonu sam osmislila cijelu reviju, što će biti moj prvi takav nastup u Hrvatskoj. Naime, uvijek rado vraćam u svoj rodni grad, jer s Dreft FWZ-om surađujem već nekoliko godina, pa na njega stalno i mislim, tako da ne samo da se veselim predstojećoj izložbi, već sam osmislila cijelu kolekciju za sljedeću godinu!', nadodala je Staša.

Prva cjelokupna kolekcija, kako je sama najavila, bit će gotov vanzemaljska, presvučena u bijelo s naglaskom na klobučarska umjetnička djela već prepoznatljiva u svijetu.

Za Josipu Lisac kreira već 30 godina

Njezino najvjernije zaštitno lice je hrvatska glazbena i ekstravagantna modna zvijezda Josipa Lisac, za koju Staša kreira šešire 'otkako zna za sebe'.

'Josipa i ja smo se upoznale 80-ih godina i od tada surađujemo. Ona je toliko posebna, studiozno prilazi svakom svojem imidžu i nastupu zbog čega ju obožavam i cijenim. Naša će se suradnja nastaviti, a za nju sam dosad najradije napravila crvenu i crnu kacigu', rekla je Staša Čimbur.

Zanat je izučavala na amsterdamskoj Akademiji Gerrit Rietveld, a o umijećima klobučarstva predavala je na The Royal Academy of Fine & Applied Arts. Stašu i njezine otkačene neobične šešire i kape vole i brojne nizozemske glumice i pjevačice, ali i svjetska elita.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju