Ovogodišnja 86. dodjela nagrada Oscar po mišljenju struke u posljednjih je nekoliko godina jedna od najzahtjevnijih u odabiru najboljih filmskih ostvarenja. Rijetko se pamti toliko vrhunskih filmova i cijenjene glumačke postave koja je pretendirala za zlatni kipić. Slična tijesna borba odvijala se i ispred Kodak Theatrea u Los Angelesu. Na prostrtom najdužem crvenom tepihu prošetale su najveće glumice današnjice u spektakularnim toaletama i onima koje su spustile ljestvicu očekivanih izdanja. Tko je zaslužio najveće pohvale, a tko je pogriješio ocijenila je i naša modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović

Prije negoli je spektakularna Ellen DeGeneres pozdravila najveća filmska imena u Kodak Theatru i humorom obojanim minutama opustila nominirane za zlatni kipić, na najglamuroznijem crvenom tepihu prošetale su se glumice u dugo očekivanim toaletama.

Cate Blanchett prošetala se u haljini Armani Prive i potvrdila da što god odjene izgleda senzacionalno

Modni znalci složili su se kako većih propusta i iznenađenja nije bilo, a nagađanja kako će 86. dodjela Oscara donijeti i toalete koje će se pamtiti definitivno su bila točna. Jedna od takvih je i haljina nepogrešive Cate Blanchett, australska glumica koja je za ulogu u filmu 'Blue Jasmine' osvojila Oscara za glavnu žensku ulogu. Zlatni kipić Cate je primila u bajkovitoj Armani Prive toaleti.

Visoku ljestvicu modnih uspjeha sama je postavila mlada glumica i dobitnica Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu Lupita Nyong'o za film '12 godina ropstva'. Za oskarovski crveni tepih odabrala je ledeno plavu Prada haljinu.

Koliko su uspješne i manje od očekivanog bile nove glumačke snage i voajenke glamuroznog tepiha komentirala je naša modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

1. Cate Blanchett prošetala se u haljini Armani Prive i potvrdila da što god odjene izgleda senzacionalno.
Aleksandra Dojčinović: No, ipak ne mogu se oteti dojmu da australskoj glumačkoj divi  bolje pristaju suradnje s nekim drugim dizajnerskim imenima. Na žalost kao zaštitno lice Armanija, zbog svih onih nula na njenom računu izbor je bio jednostavan i očit.

2. Lupita Nyong'o prvi Oscar u karijeri primila je u svijetlo plavoj Prada haljini, a s obzirom na nepogrešiva pojavljivanja na crvenom tepihu koja su prethodila spektakularnom oskarovskom tepihu mlada glumica na sebi je imala veliki teret. 
Aleksandra Dojčinović: Voljela bih da je Lupita ostavila crvenu Ralph Lauren haljinu upravo za svoju veliku večer. Nakon svih United Colours of Lupita ova svijetlo plava, ne može zadovoljiti sada već njene razmažene modne fanove. Ali da je opet izgledala fantastično, to ne možemo poreći.

Mlada oskarovka Lupita Nyong'o nakon niza hvaljenih izdanja u jarkim bojama za najsvečaniji tepih odabrala je Prada toaletu u nježnoj plavoj boji

3. Jennifer Lawrence i ove je godine pažnju privukla padom, no on se ovoga puta nije dogodio pred milijunskim auditorijem. Za njega nije bio krivac dugačak šlep jer crvena haljina bila je u nešto mirnijem kroju.
Aleksandra Dojčinović: Da haljina nije crvena i da je ne nosi lijepa Jennifer dobila bi prosječnu ocjenu. Prosječno nikako nije nešto što želimo vezati uz Dior, iako se Jennifer Lawrence trudila smanjiti doživljaj ove godine. Ne mogu se oteti dojmu da Raf Simons na crvenom tepihu nikada neće dati Dioru ono sto Dior zaslužuje.

4. Camila Alvez bila je definitivno najljepša supruga i dostojanstvena pratiteljica glumca koji je kući ponio Oscara za najbolju mušku ulogu.
Aleksandra Dojčinović: Camila Alvez u kreaciji Gabiela Cadena je možda njeno najbolje izdanje ikad. Sličan tip haljine odabrala je i Penelope Cruz , no u borbi dviju latino ljepotica u drapiranim bijelim haljinama takav Oscar definitivno bi otišao u ruke Camile.

5. Charlize Theron glumica od koje se puno očekuje na crvenom tepihu odabrala je vječnu crnu boju.
Aleksandra Dojčinović: Ovakvom licu i tijelu treba jednostavna crna haljina, upravo kakva je i odabrana za Charlize. Dior u najboljem mogućem izdanju, savršen kroj i 'All American' doživljaj zadovoljili su sve što se kod Oscara traži.

6. Kate Hudson na pozornici je zasjala u ulozi prezenterice i u odabranoj haljini nadmašila brojne kolegice.
Aleksandra Dojčinović: U ovoj haljini su na najbolji mogući način ujedinjeni svi trendovi sezone pred nama. Naravno, sve je to prelijepa Kate Hudson iznjela na svoj način koji uvijek nekako ublaži razmetljiv Versace dojam i tu je tajna njihove uspješne suradnje.
Usporedimo li je primjerice s Lady Gagom i Jadom Pinkett Smith koje su se također odlučile za Atelier Versace, ne možemo se oteti dojmu koliko je važno odabrati pravu damu na ovako velikom događanju.

Angelina Jolie primila je počasni zlatni kipić za svoja humanitarna zalaganja, primila ga je u Elie Saab haljini

7. Sandra Bullock još jednom je pokazala svoje nepogrešivo izdanje u Alexander McQueen toaleti.
Aleksandra Dojčinović: Sandra u boji sezone i fantastičnom McQueen izdanju. Ona naprosto blista, ne samo večeras nego tijekom cijele godine kada pomno bira dizajnere i toalete, eksperimentira i uživa u modi. Bravo Sandra.

8. Julia Roberts do velikog oskarovskog tepiha najviše je modnu struku držala u neizvjesnosti, jer s nekoliko prethodnih pojavljivanja uzdrmala je očekivanja. 
Aleksandra Dojčinović: Julia kao i uvijek izgledala senzacionalno. Lijepo je primjetiti novu fazu koju je Riccardo Tisci pokazao kako svojom revijom tako i ovom prelijepom toaletom koja je u kombinaciji s Julijom i njezinim osmjehom pun pogodak.

9. Angelina Jolie  86. dodjelu Oscara pamtit će po njoj najvrijednijem priznanju, počasni zlatni kipić glumica je primila za svoj humanitarni rad.
Aleksandra Dojčinović: Prelijepa Angelina ostala je vjerna svom izričaju i ponovno je nepogrešiva, s obzirom na nagradu koju je primila naglašavanje raskoši nije dolazilo u obzir. Uspjela je izgledati besprijekorno i po mjeri.

10. Amy Adams u filmu 'American Hustles' senzacionalno je nosila modu 70-tih, ipak za crveni tepih vratila se u moderno vrijeme koje joj jednako odlično pristaje.
Aleksandra Dojčinović: Miljenica i prijateljica mnogih velikih dizajnerskih imena Amy Adams, savršeno je iznjela Gucci premiere tamno plavu toaletu i još jednom pokazala svoje znanje i nepogrešivost na crvenom tepihu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju