Proljeće, ljeto, jesen, zima nisu samo godišnja doba već i nazivi kojima stručnjaci za make up karakteriziraju tipove žena. S obzirom na to koji ste tip, valja odabrati i odgovarajuću šminku. Svijetla ili tamna kose, blijed ili pak osunčan ten, boja očiju te obrva tako će odrediti koje boje make upa vam najbolje pristaju. 'Žene proljeće', doznajte kako ćete dodatno naglasiti svoju ljepotu

Svaka žena želi s osjećati dobro u svojoj koži. Kako bi prikrili nepravilnosti ili pak naglasile prednosti na licu pomoči će nam boje, no treba biti oprezan jer do nesklada dolazi kada koristimo pogrešan make up koji može postati pravi neprijatelj vašeg lica.

Kako bismo na najbolji način istaknuli našu prirodnu ljepotu trebalo bi se upoznati s bojama lica tre pronaći odgovarajuće proizvode, a o tome koju šminku koristiti odlučuju četiri osnovna elementa, a to su boja tena, kose, očiju i obrva.

Ovi elementi određuju i tip žene koja može biti proljeće, ljeto, jesen ili zima i na temelju tih podataka lakše je odrediti prave nijanse za vaše lice. Ovaj put naglasak ćemo staviti na proljeće.

'Lice reagira i uz pogrešnu boju ono će biti nedefiniranih crta lica. To se jako vidi kod žena srednje dobi što može istaknuti negativne strane lica kao što su bore, podbradak, podočnjaci pa čak i ožiljci', objašnjava Andreja Horvatić, specijalistica imidž konzaltinga.

>> Kako pravilno prikriti tamne podočnjake?

>> Kako pravilno nanijeti puder?

ŽENE PROLJEĆE
Žene proljetnog tipa imaju svijetle oči, kosu i blago osunčan ten. Kako bi naglasili takvo lice potrebno ga je osvježiti toplom podlogom odnosno tekućim puderom boje breskve, meda ili marelice koji se mora stopiti s kožom, bez prijelaza.

Takvom tipu kože odgovaraju isključivo topli tonovi poput zlatnog, brončanog, zelenog i svjetlo smeđeg. Hladne i mračne boje poput tamno plave, crne i tamno zelene 'ugušile' bi pogled žene proljeća. Isto vrijedi i za rumenilo koje nikako ne bi smjelo biti hladno svjetlo ružičasto već ono boje breskve.

Prava boja usana može istaknuti oči više od samog sjenila zato i s ruževima i sjajilima treba biti oprezan, a boje koje trebate koristiti kreću se od narančaste prema toploj ružičastoj, brončanoj i boji koralja.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju