U nekim od najljepših pariških građevina modni velikani pokazali su kako vide žene visoke mode u nadolazećoj sezoni jesen/zima 2013. U prvom dijelu tjedna ekstravagancija je ustupila mjesto eleganciji koja je ženstvenost modela podcrtala naglašenim strukom

Uzvanici na aktualnom tjedan visoke mode u Parizu pomoću lepeza i mini-ventilatorasvjedočili su nagovještaju trendova koje ćemo zabundane nositi oboružane kapama i rukavicama.

Predstavljeni modeli rezervirani su naravno samo za najimućnije, ali će zahvaljujući pristupačnim modnim brendovima boje i krojevi, kad već ne mogu materijali i ručna izrada, biti ponuđeni masovnom tržištu.

>> 10 najspektakularnijih haljina pariškog tjedna mode

Tako ćemo zahvaljujući haljinama i hlačama koje se predstavili Dior, Chanel, Versace, Giambattista Valli i Alexandre Vauthier na veselje ljubiteljice ženstvenih krojeva naglašavati struk.

>> 10 senzacija za kraj modnog mjeseca

Zahvaljujući prikazanim modelima, na veselje ljubiteljica ženstvenih krojeva, sljedeće ćemo sezone naglašavati struk

Chanelova kolekcija koja je ponovno oduševila modne znalce drži se zatvorenih dekoltea i prepoznatljive decentnosti sašivene na kultnoj pariškoj adresi 31 Rue Cambon.

'Versace' nas je očekivano zapljusnuo valom seksepila u obliku prozračnih haljina spremnih ogoljeti što više kože.

Kreativni direktor Diora Raf Simons u svojoj prvoj 'haute couture' kolekciji razočarao je one željne Gallianove rastrošne maštovitosti, no i njegovi modeli zadržali su duh 'New Looka' iz 1947. godine koji je A-krojevima od ženske figure oblikovao elegantne cvjetove.

Samouvjerena grandioznosti žene kakvu njeguje Giambattista Valli i ovoga puta je uzela maha, i to ne samo putem toaleta već raskošnih kombinacija u kojemu luksuzne hlače vode glavnu riječ.

Plemeniti metali bili su inspiracija Alexandre Vauthieru koji je tanašni struk manekenki istaknuo širokim metalnim pojasevima.