Najnovija lista najljepših žena na svijetu osim nekoliko stalnih imena, donosi i ljepotice koje se na sličnim popisima često nepravedno zanemarivalo. Glavni kriterij osim lijepog i njegovanog izgleda bila je i vječna unutarnja ljepota

Popisi ljepotica koje biraju stilisti, make up artisti ili publika gotovo se na tjednoj bazi izmjenjuju uvrštavajući gotovo uvijek ista imena. Trendi ljepotice u filmovima i reklamama zaista nemaju gotovo niti jednu manu, no rijetke su one čija ljepota traje desetljećima.

Upravo takva, ona istinska ljepota koja dolazi iznutra i koja se ne gasi tako lako bila je glavni kriterij za odabir najljepših žena svijeta modne stručnjakinje, Sally Allen.

Najmlađa žena na listi je Charlize Theron sa svoje 34 godine, dok je njezina dvije godine starija kolegica Penelope Cruz izabrana za najljepšu ženu na svijetu.

'Uopće nema sumnje u pobjedu Penelope Cruz. Bila je zgodna djevojka s 16 godina, a 20 godina kasnije izrasla je u izrazito lijepu ženu i izvrsnu glumicu' prokomentirala je svoj izbor Allen.

Na top 10 ljestvici nalaze se i supermodel Claudia Schiffer, ali i dame u zlatnoj dobi poput 64 godina stare Helen Mirren te Sophia Loren koja i sa svojih 75 godina zrači dostojanstvenom i nepobjedivom ljepotom.

'Među 10 najljepših žena uvrštene su one ljepotice koji i u neočekivanim i spontanim situacijama izgledaju prekrasno. Nekada su uhvaćene foto-objektivom bez šminke ili s lošom frizurom, ili pak u nezgodnoj pozi, ali unatoč tome njihova prirodna ljepota ostane netaknuta.

>> FOTO: Tko ima najljepše grudi na svijetu?

>>FOTO: Najljepša na svijetu je Julia Roberts

'Žene poput Beyonce ili Cheryl Cole su seksi i zgodne, ali prava ljepota dolazi iznutra i često zahtjeva određenu zrelost. Dani kada su se žene nakon 40-te smatrale starima već odavno su iza nas' prokomentirao je izbor glasnogovornik modne marke Wizard Jeans koja je listu i naručila.

Top 10 najljepših žena na svijetu
1 - Penelope Cruz
2 - Claudia Schiffer
3 - Kristin Scott Thomas
4 - Queen Rania of Jordan
5 - Catherine Deneuve
6 - Dame Helen Mirren
7 - Charlize Theron
8 - Kate Beckinsale

9 - Natascha McElhone
10 - Sophia Loren

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju