Posljednja večer Dreft Fashion Weeka bila je vrlo zanimljiva. Punata domaća imena prezentirala su svoje kolekcije, no osim odjeće u prvom su se planu našle i atipične manekenke i 'neodoljivi' manekeni

Večer je započela Artiđaninom sjajnom kolekcijom koju su obilježili nespojivi punk i elegancija, a i ovoga puta bila inspirirana čudnovatim svijetom kostimografije, jer Ana Ćavar pored modnih detalja izrađuje i kostime. Upravo zbog toga njezine kolekciju uvijek privuku posebnu pažnju ljubitelja mode, ali i nekonvencionalnih umjetnika.

Ada Zanditon, ljubimica London Fashion Weeka i bivša bliska suradnica u studiju Alexandra McQueena i kontraverznog Garetha Pugha, drugi put se predstavila na Dreft Fashion Weeku Zagreb. Prvo peterominutnim filmom 'Poseisus', a nakon toga fantastičnom kolekcijom. Zagrebačka publika se ugodno iznenadila kada su na pistu izašle manekenke s bijelim licima i ružičastim perikama, koje je samo za Dreft FWZ osmislio frizer svjetskog ranga Christian Landon i time zaokružio Adinu ekološku modnu fantaziju.

Po nekima najinteresantnija revija večeri bila ona Tonija Rica, koji je kroz sam naslov kolekcije Rent-a-boy provukao je zanimljivi osmišljeni igrokaz. Uz koktele, palmino lišće, kokos i banane, atmosfera je bila tako dobra da se publika digla na noge i počela pljeskati, a time potaknuti manekenki od sreće su svojeg omiljenog dizajnera digli visoko na ruke, a kasnije s njime plesali po pisti.

Nakon pauze kada su svi mrzlim InCiderom hladili crvene dlanove na redu je bio brend Capara iz Belgije. Čini se da su nakon završene Royal Academy of Art Capare naučile gradivo i pokazale su svu konstrukciju savršenog dizajna. Zagreb je njihovu kolekciju nakon Paris Fashion Weeka ispratio glasnim pljeskom, što znači da se modnim znalcima svidjela kolekcija inspirirana antropološkim temama, literaturom, poezijom i aktualnim temama.

Za kraj priče 17. Dreft Fashion Weeka Zagrebu se predstavila Ivana Popović. U suradnji s Prljom i Mrletom iz benda Let3 koji su za samo za nju i njezin performance osmislili pjesmu 'Klistir', Ivana je publiku držala u napetosti do samoga kraja. Revija je najavljena riječima 'nije za maloljetnike ni one sa slabijim srcem!', nakon čega je Ivana prezentirala 'zlatne pelene'. Umjesto manekenki pistom su defilirale glumice s Akademije dramskih umjetnosti. Prenaglašeno žvačući uz 'pijani hod', glumice su se odlučno zabavljale zajedno s publikom koju je cijeli show nasmijao i oduševio.

Modnu reviju dizajnerice Ivane Popović gotovo nikada ne nose prave manekenke već se u njihovoj ulozi vrlo često nađu glumice, plesačice i pjevači koje na sarkastičan način predstavljaju njezinu kolekciju.

Tako je bilo i ove godine no osim otkačenih manekenki koje su u neobičnim kreacijama svih boja i uzoraka puzale, padale i naguravale se po pisti najviše je pažnje plijenio Mrle iz popularne rok grupe Let 3.

>> Modni masakr Ivane Popović

>> Ivana Popović razbila crno-bijeli svijet

U prozirnom, crnom kombinezonu rebrastih raspora Mrle je ponosno otkrio svoje 'atletsko' tijelo i svojom pojavom i prepoznatljivim, za mnoge pretjeranim, smislom za humor oduševio publiku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju