Iako je od prvog skrojenog grudnjaka prošlo cijelo stoljeće, pronalazak idealnog modela grudnjaka za većinu je žena nemoguća misija. Naime nedavna istraživanja pokazala su sedam najvećih greški pri odabiru oblika i veličine grudnjaka koje uporno radi čak 80 posto žena i koje svakako treba izbjegavati

Da je uloga grudnjaka u svakodnevnom životu nezamjenjiva složit će se gotovo sve dame, no unatoč tomu nevjerojatno je kako čak 80 posto žena još uvijek bira potpuno krivi grudnjak koji osim estetskih ostavlja i bolne tragove na tijelu.

Prilikom odabira grudnjka napravite test, ako su grudi na pola puta između ramena i lakta odabrali ste dobar grudnjak

>>Je li moguće? Bikini koji 'pumpa' grudi za čak 2 broja

Naime čak 40 posto dama ima problema s grudima koje ispadajaju iz košarica dok njih gotovo 60 posto nikada nije pronašlo idealan grudnjak jer ne poznaju oznake prilikom kupnje.

Nedavna istraživanja pokazala su sedam najvećih greški pri odabiru oblika i veličine grudnjaka koje svakako treba izbjegavati.  

>>3 modela grudnjaka koje mora imati svaka žena

1. GRUDI KOJE VISE
Čvrsta konstrukcija i dobro odabran obujam košarica nisu jedina garancija savršenog grudnjaka, naime problem grudi koje izgledaju kao da vise najčešće je nedostatak prave potpore. Naime problem su u ovom slučaju preuske ili preduge naramenice koje ne podižu grudi.

Savjet:
Birajte grudnjake sa podebljanim naramenicama koje u sebi ne sadrže previše elastina.

2. KORZET DEKOLTE
Visoko smještene stisnute grudi podignute gotovo do prsne kosti koje iz profila izgledaju spljošteno najčešće su uzrok odabira premalih košarica ili premalog opsega grudnjaka koji pritišće grudi i koji osim lošeg estetskog izgleda uzrokuje bol u grudima.

Savjet: Prilikom odabira grudnjka napravite test, ako su grudi na pola puta između ramena i lakta odabrali ste dobar grudnjak.

3. GRUDNJAK VISOKO PODIGNUT NA LEĐIMA
Kada dolazi do podizanja grudnjaka s prsne kosti ili leđa problem su prevelike košarice i u drugom slučaju premali opseg grudnjaka na leđima.

Savjet:
Traka na leđima mora biti čvršća i veća, a naramenice čvrste kako ne bi dolazilo do podizanja grudnjaka. Osim toga grudnjak na leđima kao i na bočnoj strani tijela treba biti u jednakoj razini kao i prsa.

4. NABORANE KOŠARICE

Iako grudnjak može biti opsegom dobar, mreškanje tkanine grudnjaka najčešće se javlja kao posljedica iznošenosti grudnjaka, njegova širenja i gubitka elastina ili u većem broju slučajeva zbog prevelike količine košarica.

Čak 80 posto žena još uvijek bira potpuno krivi grudnjak koji osim estetskih ostavlja i bolne tragove na tijelu

Savjet: Iatraživanje je pokazalo da gotovo 60 posto žena  nikada nije pronašlo idealan grudnjak jer ne poznaju oznake prilikom kupnje. Stoga dobro proučite spoj slova i brojeva na deklaraciji.

5. GRUDI KOJE SE PRELIJEVAJU
Prelijevaju li se grudi preko ruba grudnjaka na prsima te se stvara dojam zadebljanja i neprirodnog izgleda, problem je premala veličina košarica.

Savjet: Kako je širina leđa veća tako i dubina košarice progresivno raste, pa  tako A košarica može biti  dublja od B košarice - ova pravila je potrebno znati jer najčešće zbunjuje žene.

6. VISOKO NOŠENJE
Namjestite li grudnjak da stoji udobno na prsima, ali se zbog toga nalazi i visoko na leđima  problem je u pogrešnoj veličini.

Savjet: Isprobajte grudnjak jednake veličine košarice, ali manjeg opsega.

7. BOČNO PRELIJEVANJE GRUDI

Ukoliko su  žice od grudnjaka smještene na grudima umjesto na rebrima pri čemu se stvara dojam da grudi bježe sa strane dok središnji dekolte propada, košarice bi definitivno trebale biti veće i dublje.

Savjet: Obratite pažnju osim na veći opseg košarica i na kopčanje. Pripazite da se grudnjak  kopča na prvoj kopčici jer on se s vremenom širi, pa je logično da možete iskoristiti i druge dvije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju