Nakon svečane ceremonije koja je trajala dva sata princeza Charlene nije uspjela zadržati suze koje su krenule niz njezino lice. Albert II. nije učinio baš ništa kako bi utješio mladenku. Kraljevin aMonako tako je dobila svoju princezu koja je na dan crkvenog vjenčanja nosila bijelu haljinu koju je dizajnirao Giorgio Armani ukrašenu Swarovski kristalima koja je svojom elegancijom bacila sjenu na haljinu Kate Moss i Catherine Middleton

U bijeloj vjenčanici s velom preko lica prekrasna Charlene Wittstock, koja je jučer na civilnoj ceremoniji postala princeza od Monaka prilikom koračanja prema oltaru gdje ju je dočekao princ Albert II. je jedva suzdržavala suze. Cijeli je Monako podsjetila na princezu Grace Kelly koja se na istom mjestu prije 56 godina udala za Albertovog oca Rainera III.

Nakon Chanela i Karla Lagerfelda koji je pomogao Charlene da sama dizajnira haljinu za civilnu ceremoniju vjenčanja, vjenčanica koju je u zadatak dobio proslavljeni dizajner Giorgio Armani pokazala je kako je on uistinu nepogrešiv. Jednostavna bijela haljina s naborima na prednjem dijelu i dugačkim šlepom je više od onoga što smo očekivali, a prednji dio vjenčanice posut je nježnim kamenčićima koji čine savršen ukras n ajednostavnoj i elegantnoj i savršenoj haljini.

>> Još jedan san je postao stvarnost: Druga ljepotica ulovila svog princa

Dok je koračala prema princu Albertu, Charlene koju je do oltara doveo otac jedva je suzdržala suze, a okupljeni gosti uživali su u prizoru koji je mnoge podsjetio na Grace Kelly, neprežaljenu monegašku princezu.

Par zavjete izmjenjuje na obredu koji se održava pod vedrim nebom, u vrtu palače Grimaldi popločenom s tri milijuna bijelih i šarenih oblutaka i dijelom na grandioznim stubama u obliku potkove do kojih je mladenku po crvenom tepihu dopratio njezin otac Michael Wittstock.

Katedrala sv. Nikole, gdje su prije 56 godina bračne zavjete položili Albertovi roditelji, knez Rainier III. i glumica Grace Kelly, koja je tad postala princeza Gracia Patrizia je premala za 800 uzvanika, koliko su ih Albert i Charlene pozvali na vjenčanje.

Na crkvenom obredu pažnju plijene i ugledni gosti, od političara, preko holivudskih zvijezda do sportskih legendi. Nakon obreda, mladenci će proći zadanom rutom ulicama Monte Carla pozdravljajući narod, a nakon toga Charlene će, prema tradiciji, položiti buket na oltar.

Navečer mladence i njihove goste očekuje svečana večera u Operi Garnier gdje će se posluživati hrana napravljena isključivo prema željama mladenaca. (Agencija VLM)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju