U svom milanskom domu u dobi od 81 godine preminula je modna ikona, muza brojnih dizajnera te jedan od najslavnijih autorica talijanske modne biblije 'Vogue' - Anna Piaggi

Anna Piaggi, jedan od rijetkih modnih autoriteta kojem su se klanjali najveći 'izbirljivci' poput Karla Lagerfleda i Manolo Blahnika preminula je u svom domu u 81. godini života.

Kombinacija nadrealizma, razigranosti, punka i baroka stopljenih u izričaju Anne Piaggi i nakon njezine smrti zasigurno će ostati inspiracija

Njezin kreativni stil pisanja bio je jedan od glavnih mamaca talijanskog izdanja 'Voguea' u kojem je od 60-ih godina prošlog stoljeća na svojoj crvenoj Olivetti pisaćoj mašini živopisno pisala o modi, umjetnosti i kulturi.

Njezin eskcentričan stil i prštavi kolorit obojio je njezine sve odjevne komade, točnije 2865 haljina te čak 265 pari cipela koje je 2006. godine pobrojio 'Victoria i Albert muzej' u Londonu.

Neponovljiva kombinacija nadrealizma, razigranosti, punka i baroka stopljenih u modnom izričaju Anne Piaggi i nakon njezine smrti zasigurno će ostati inspiracija ne samo dizajnerskim velikanima već i svima onima koji u modi prepoznaju igre bez granica u kreativnosti i maštovitosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju